Lupta pentru supremație între doi cerbi. Imagini rare surprinse în Munții Apuseni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini rare cu doi cerbi dominanți au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în Parcul Natural Apuseni. În această perioadă cerbii se află în plin „boncănit”.

Cerbii își dispută supremația în perioada bocănitului FOTO captură video Parcul Natural Apuseni
Cerbii își dispută supremația în perioada bocănitului FOTO captură video Parcul Natural Apuseni

„Lupta pentru supremație se dă în această perioadă. Cerb comun-Cervus elaphus” au transmis reprezentanții Parcului. Cerbii se află în perioada boncănitului, adică în perioada de împerechere, care ține până în octombrie.

Imaginile, care surprind un adevărat joc al puterii între cerbi sunt foarte greu de surprins. camera de supraveghere a fost amplasată lângă o adăpătoare, care este folosită de animalele sălbatice și ca „scăldătoare”.

Împerecherea începe în luna septembrie, mai întâi în zonele de șes, apoi și la munte, terminându-se cu a doua jumătate a lunii octombrie. Între cerbii masculi se duc lupte aprige, pentru supremația cârdurilor de ciute. Este de reținut că în această perioadă, cerbii elimină un miros specific, ușor de perceput chiar și de către om. De asemenea, răgetele lor se aud des prin pădurile țării.

Ciutele fată, de regulă, câte 1-2 viței, foarte rar 3, care își pot urma mama la 1-2 ore după naștere.

Munții Apuseni – în topul celor mai frumoase locuri din Europa

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munții Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de prestigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul „Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN. (Sursa video: Parcul Natural Apuseni)

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite