Gulaş de Rimetea, balmoş de Pianu şi clătite de Loman, la târgul ”Gustos de Alba”
0
La Alba Iulia are loc de vineri pana duminica Târgul Gustos de Alba 2013. Este un eveniment dedicat producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi are ca scop creşterea competitivităţii acestora şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale. Printre atracţiile târgului se anunţă gulaşul ce va fi pregătit de pompierii voluntari din Rimetea.
Vor expune producători din domeniile: prelucrarea cărnii şi a laptelui, panificaţie, patiserie, apicultură, legumicultură, vinificaţie, etc. În program mai sunt demonstraţii culinare cu balmoş şi cu clătite cu caşcaval. Târgul se desfăşoară în perioada 31 mai – 2 iunie 2013, între orele 10.00 – 19.00, în spaţiul expoziţional din Piaţa Pascu – cartier Cetate din Alba Iulia.
Programul “Gustos de Alba”:
Vineri, 31 mai
Ora 11.00 „Recunoaşte Mierea” – concurs pentru copii organizat de Apidava SRL Blaj
Ora 12.00 Deschiderea oficială a târgului
Ora 14.00 „Cel mai frumos stand” – concurs cu premii
Ora 17.00 „Dansul majoretelor” – Şcoala de Dans Chirilă Alba Iulia
Sâmbătă, 1 iunie
Ora 10.00 „Torockoi Gulyas” – demonstraţie culinară prezentată de pompierii voluntari din Rimetea
Ora 11.00 „Recunoaşte Mierea” – concurs pentru copii organizat de Apidava SRL Blaj
„Savoarea trufelor” – demonstraţie culinară prezentată de PFA Dan Nicoleta „Trufe” Alba Iulia
Ora 11.30 „Înturnat de cărări” – demonstraţie culinară prezentată de Mărioara Cândea din Loman
Ora 12.00 Flash Mob susţinut de Clubul de dans „Life is Dance” din Alba Iulia
Ora 17.00 „Platoul cel mai gustos” – concurs cu premii
Duminică, 2 iunie
Ora 10.00 „Balmoş” – demonstraţie culinară prezentată de Elena Stănuş din Pianu de Jos
Ora 11.00 „Recunoaşte Mierea” – concurs organizat de Apidava SRL Blaj
Ora 11.30 „Clătite cu caşcaval de Loman” – demonstraţie culinară prezentată de Mărioara Cândea din Loman
Ora 12.00 Festivitate înmânare diplome expozanţi