Elevii din Alba participă la simularea pentru Bacalaureatul din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1500 de elevii de clasa a XII- a din judeţul Alba participă astăzi la simularea probei de competenţe digitale care face parte din examenul de Bacalaureat de anul acesta.

În judeţul Alba vor fi 34 de centre de examen iar elevii vor susţine proba pe calculator pe parcursul a mai multe zile. „Astăzi a fost doar o simulare, iar lucrurile au decurs bine, fără probleme la prima parte a examenului. Elevii s-au aşezat la calculator la ora 12.30 şi o altă grupă va susţine simulare de ora 15.30. Subiectele vor fi diferite“, a spus inspectorul Dan Cherecheş, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Proba care este obligatorie va fi notată cu patru tipuri de calificative.

„Cei care obţin punctaj între 1 şi 25 de puncte vor primi calificativul începător, cei care obţin între 26-50 de puncte vor lua calificativul mediu, elevii care realizează un punctaj între 51 şi 74 de puncte vor avea avansat şi cei care obţin între 75 şi 100 de puncte primesc calificativul experimentat“, a mai explicat inspectorul.

La  proba de competenţe digitale va fi testată abilitatea elevilor de a lucra în mai multe programe pe calculator şi de a găsi informaţii cu anumite motoare de căutare. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite