Cum a fost prins românul care a a adus peste 5 kilograme de droguri din Spania. Folosea rețeaua unei firme de transport

0
Publicat:

Un bărbat care furniza canabis prin intermediul unor colete din Spania a fost condamnat de Tribunalul Alba la închisoare în regim de detenție. Polițiștii au interceptat un pachet în care se afla cantitatea de peste 5 kilograme de canabis.

În colet se aflau peste 5 kilograme de canabis FOTO Poliția Română
În colet se aflau peste 5 kilograme de canabis FOTO Poliția Română

Pachetul în care se aflau 5,48 kilograme de canabis a fost trimis din Spania în 27 februarie 2022 și a fost ridicat în 3 martie. Valoarea de piață a drogurilor era de circa 40.000 de euro.

După ce fratele şi nepotul său au refuzat să preia coletul, dat fiind conţinutul acestuia şi suspiciunile pe care le aveau, bărbatul (Toader A.) a apelat la cumnatul său, care a fost de acord să-l ajute. Acesta a apelat la un coleg de serviciu, martorul în dosar, pentru a ridica coletul de la depozitul societății de transport din Sebeș.

Martorul a fost identificat în timp ce prelua coletul, urmărit şi oprit de organele de poliţie în trafic, ocazie cu care a fost condus la sediu, s-a procedat la deschiderea coletului şi la luarea celor șase pachete cu substanţă mărunţită suspectată a fi cannabis, ulterior martorul ducând coletul care conţinea doar produse alimentare şi predându-l numitei (…), concubina martorului (…)”, se precizează în rechizitoriul DIICOT Alba Iulia.

Pornind de la numerele de telefon indicate pe colet, au fost identificate persoanele care le foloseau și faţă de care s-au dispus măsuri de supraveghere tehnică. Ulterior,  s-a constatat că numitul (…) a discutat prin intermediul unor apeluri video cu o persoană de sex feminin, căreia i-a dat detalii despre starea în care a primit pachetul („era lipit cu un alt tip de scotch”) și i-a relatat că ,„marfa” nu se află în interiorul acestuia. Drogurile fuseseră confiscate de către polițiști. 

Totodată, din discuții reiese faptul că este a doua oară când un colet le ajunge fără ,,marfă”, termen care se referea la cantitatea de droguri identificată. În final s-a stabilit fără dubiu că românul aflat în Spania este furnizorul de canabis pentru complicii săi din țară.

Bărbatul s-a sustras cercetărilor efectuate de autoritățile judicIare române, fiind arestat preventiv în lipsă și emis pe numele său un mandat european de arestare. A fost reținut în Spania, în 15 februarie 2023, iar în 29 martie a fost extrădat în România. Adus în fața instanței de judecată nu a recunoscut săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri risc, respectiv trafic de droguri de risc. A fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Hotărârea poate fi contestată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite