Cine este tânărul de 27 de ani din Alba Iulia desemnat în Consiliul Economic şi Social al României

0
0
Mihai Dragoş este membru în Consiliul Economic şi Social
Mihai Dragoş este membru în Consiliul Economic şi Social

Un tânăr din Alba Iulia în vârstă de 27 de ani a fost desemnat membru în Consiliul Economic şi Social al României. Mihai Dragoş este preşedinte al Consiliului Tineretului din România, organizaţie care l-a susţinut pentru această candidatură, alături de alte 29 de structuri federative naţionale şi judeţene.

Tânărul din Alba Iulia are o experineţă de peste 13 ani în activităţi de reprezentare şi organizaţii ale elevilor, studenţilor şi tinerilor, la nivel local, naţional. De asemenea, Mihai Dragoş a reprezentat studenţi şi tineri din ţară în  structuri europene şi globale de colaborare şi reprezentare. Este Preşedinte al Consiliului Tineretului din România şi a fost până în vara anului 2014 Preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

”Consiliul Economic şi Social trebuie revitalizat, cel puţin în privinţa conectării la tineri şi organizaţii de tineret. Avem în jurul candidaturii Consiliului Tineretului din România o reţea puternică şi care îşi doreşte să se asigure că activitatea CES reflectă nevoile generaţiei noastre. Suntem dispuşi să investim în acest sens şi ne aşteptăm să vedem deschidere atât din partea celorlalţi membri CES, cât şi din partea factorilor de decizie”, a spus Mihai Dragoş, citat de ziarulunirea.ro.

Tânărul activist este hotărât să se implice activ în activitatea Consiliului Economic şi Social. ”Voi începe în curând consultări pentru a vedea cum putem colabora pe viitor, atât pentru ca poziţiile pe care le voi avea în

mihai dragos alba

CES să fie reprezentative cât şi pentru a ne asigura că activitatea acestei structuri este mai bine cunoscută. Nu pot să nu am însă un gust uşor amar la acest nou început de drum, având în vedere că decizia privind nominalizarea delegaţilor din partea societăţii civile nu este cu adevărat în mâinile societăţii civile şi procesul este coordonat de structuri politice, dar şi pentru că au fost probleme de transparenţă care au marcat procesul şi cu siguranţă şi participarea şi şansele unor organizaţii. Dincolo de activitatea efectivă în CES, aceste probleme vor trebui şi ele abordate şi soluţionate”, a afirmat Mihai Dragoş.

Preşedintele Consiliului Tinerilor a fost implicat, în decursul carierei, în procese care au influenţat sau au generat acte normative precum Statutul Studentului, Metodologia privind funcţionarea Centrelor de Consiliere a Carierei, Metodologia de finanţare a universităţilorşi multe altele. În prezent, în calitate de preşedinte CTR, se implică în asigurarea unei implementări adecvate a politicilor publice care vizează tinerii, inclusiv, printre altele, Strategia Naţională pentru Tineret, Schema de Garanţie pentru Tineri, participarea tinerilor la procese decizionale în societate. Un raport privind activitatea sa în procese de influenţare a politicilor publice a fost dat publicităţii pe pagina web a Consiliului Tineretului din România, alături de informaţii referitoare la activitatea federaţiei şi de lista completă a organizaţiilor susţinătoare.

Consiliul Economic şi Social este instituţie publică de interes naţional definită în Constituţie. Este o organizaţie autonomă destinată dezvoltării dialogului social în România şi are un caracter consultativ pentru Parlament şi Guvern şi de realizare a dialogului tripartit între toate confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional, precum şi organizaţii ale societăţii civile, stabilite conform legii.

Cu investiţii de 150 milioane euro, Alba Iulia este pe primul loc în rândul capitalelor de judeţ la bani europeni cheltuiţi pe cap de locuitor

 

Cum salvează o familie din Bucureşti depopularea unui cătun din Apuseni şi distrugerea locuinţelor tradiţionale

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite