Aventurile unui hoț care a jefuit în două rânduri o casă. A cheltuit 5.000 de euro la jocuri de noroc și pentru Revelion

0
0

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru că a jefuit cu peste 5.000 de euro o locuință. Banii i-a folosit pentru a plăti o datorie la jocuri de noroc și pentru a sărbători Revelionul.

Hoțul a intrat de două ori în aceeași locuință FOTO Adevărul
Hoțul a intrat de două ori în aceeași locuință FOTO Adevărul

Autorul a intrat de două ori în locuința prădată, în zile consecutive, la sfârșitul lunii decembrie 2022. Astfel, în seara de 28 decembrie 2021, în jurul orei 18.00, Ioan B. a intrat în curtea unei locuințe escaladând gardul împrejmuitor. Apoi folosind un cui a deschis geamul termopan de la cămară, ce se afla în poziția rabatat și a intrat în interior.

Bărbatul a sustras suma de 2.400 de euro, aflată într-o geantă, în lada de sub patul din dormitor. A doua zi, în noaptea de 29 decembrie, în intervalul orar 1.30 - 2.00, hoțul a intrat din nou în imobilul respectiv, prin aceeași modalitate, iar din interiorul locuinței a sustras suma de 2.800 de euro, aflată în două plicuri, tot în lada de sub patul din dormitor.

Poate primi până la 5 ani de închisoare

După ce a fost identificat și chemat la poliție, acesta a recunoscut că a sustras suma totală de 5.200 de euro, pe care, ulterior a schimbat-o în lei. Cu acești bani și-a achitat o datorie în valoare de 17.000 de lei, iar diferența a cheltuit-o la jocuri de noroc, pentru a-și cumpăra haine sau cu ocazia Revelionului.

Recent Judecătoria Blaj a stabilit că rechizitoriul a fost întocmit corect și a validat începerea judecății. Bărbatul riscă între 1 și 5 ani de închisoare.

„Rechizitoriul cuprinde datele prevăzute de art. 328 Cod procedură penală referitoare la faptă, încadrarea juridică, persoana inculpatului, probele şi mijloacele de probă, la actele de urmărire penală efectuate, la trimiterea în judecată şi cheltuielile judiciare. De asemenea, se constată că nu au fost formulate cereri şi excepţii de către inculpat, cu privire la administrarea probelor şi efectuarea actelor de urmărire penală, termenul stabilit fiind împlinit la această dată, şi nici din oficiu nu se impun a fi invocate”, se precizează în încheierea pronunțată de magistratul din Blaj.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri