Aproape jumătate din şcolile din Alba încep cursurile în sistem online. Două grădiniţe au rată zero de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 67 de unităţi şcolare, cursurile vor continua în sistem online
În 67 de unităţi şcolare, cursurile vor continua în sistem online

Peste 46% dintre unităţile de învăţământ din Alba, publice şi private, nu vor începe luni cursurile cu prezenţă fizică, în condiţiile în care rata de vaccinare a personalului din acestea este mai mică de 60%.

Potrivit unui tabel cu rata de vaccinare a personalului în unităţile de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Alba realizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, procentajul de 60% este acoperit în 78 din cele 145 de unităţi. În 67 de unităţi este o rată de vaccinare mai mică de 60%, cursurile urmând să se desfăşoare online.

La grădiniţele "Emanuel" din Alba Iulia şi "Sfântul Nicolae" din Sebeş, nu este niciun membru al personalului vaccinat împotriva COVID-19. 

O rată foarte scăzută de vaccinare este şi la Şcoala Gimnazială Scărişoara - 18%, la Grădiniţa cu Program Prelungit Piticot din oraşul Câmpeni - 18,51%, precum şi în alte şcoli din Munţii Apuseni.

Cele mai ridicate rate de vaccinare sunt la Grădiniţa "Heidi" Sebeş - 92,3%, Şcoala Postliceală Sanitară Alba Iulia - 92%, Colegiul Naţional "Bethlen Gabor" Aiud - 88%, Liceul Tehnologic Greco-Catolic "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj - 87,87%, Liceul Tehnologic Ocna Mureş - 85%, Liceul Teologic Romano-Catolic "Grof Majlath Guzstav Karolyi" Alba Iulia - 83,33% şi Liceul Tehnologic Jidvei - 83%.

Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia are o rată de vaccinare de 66,08%.

"Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat", se arată în ordinul comun al miniştrilor interimari ai Educaţiei şi Sănătăţii.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Venituri şi profit record pentru compania minieră Cupru Min Abrud. Zăcământul din Apuseni se vinde în China

Sute de procese pentru indemnizaţii de la stat, deschise de urmaşii foştilor legionari care au făcut închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite