Administrator de firmă din Alba Iulia cercetat pentru evaziune fiscală de 9.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPJ Alba
IPJ Alba

Administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia care are ca obiect de activitate comercializarea de material lemnos este cercetat pentru evaziune fiscală. Acesta este suspectat că a prejudiciat bugetul general al statului cu aproape 9.000 de lei.

Cu ocazia unui control, poliţiştii au aplicat o amendă în valoare de 14.500 lei şi au confiscat valoric cantitatea de 126,48 mc cherestea. Poliţiştii au constatat că administratorul societăţii, P.M.V., de 52 de ani, din Alba Iulia, nu a utilizat sistemul informaţional SUMAL şi a primit material lemnos (cherestea răşinoase), cu un volum de 126,84 metri cubi, cu aviz de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală.

S-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare totală de 14.500 lei, precum şi măsura complementară de confiscare valorică a cantităţii de 126,48 mc cherestea, în valoare de 55.133 lei. Cu ocazia controlului s-a stabilit că societatea comercială a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu suma de 8.948 lei, prin reţinerea şi revărsarea cu intenţie a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Faţă de administratorul societăţii, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi în vederea recuperării prejudiciului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite