UPDATE Fetiţa de un an şi o lună, cu tumoră pe mai mult de jumătate din ficat, a fost operată la Institutul Fundeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de un an şi o lună, care a avut o tumoră întinsă pe trei sferturi din ficat, a fost supusă marţi unei intervenţii chirurgicale la Institutul Clinic Fundeni. Fetiţa ar putea beneficia de un transplant de ficat de la mamă, dacă va fi nevoie.

UPDATE Fetiţa de un an şi o lună cu cancer hepatic a fost operată, fiind extirpată tumoarea, care afectase trei sferturi din ficat, a declarat marţi profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni, citat de Mediafax.

„Operaţia a durat aproape şase ore. Tumora afectase cam trei sferturi din ficat. Am rezectat tumora. Copila va rămâne la Terapie Intensivă, apoi vom lua legătura cu pediatrii", a spus profesorul Irinel Popescu.

„Ne pregătim să intrăm în operaţie, va dura între trei şi patru ore”, a declarat, pentru „Adevărul”, profesorul Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni.

Potrivit acestuia, fetiţa are un an şi o lună, dar de la opt luni urmează tratament cu citostatice pentru o tumoră la ficat, cancer hepatic.

„A făcut nouă cure de citostatice, dar tumora este mare mai mult de jumătate din ficat. Marţi vom decide dacă va fi operată numai tumora sau vom face transplant de la mamă la fiică”, a completat profesorul Irinel Popescu.

În octombrie 2000, Timeea Balogh, atunci în vârstă de un an şi două luni, a primit o porţiune din ficatul mamei.

Timeea suferea de atrezie biliară, ficatul fetiţei nefuncţionând normal, iar în timp boala a afectat şi celelalte organe. Intervenţia, realizată de medicii de la Institutul Fundeni, în colaborare cu o echipă de specialişti germani, a fost prima de acest fel din România.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite