Ultima dorință a actriței Valeria Ogășanu. Ce i-a cerut fiului ei, rugămintea care i-a frânt inima: „A fost tulburător“

0
Publicat:

Valeria Ogășanu, soția actorului Virgil Ogășanu, și-a pregătit din timp ultimul drum. După o luptă cumplită cu un cancer generalizat, actrița a pus la punct toate detaliile sfârșitului său. Cu lacrimi în ochi, unicul său fiu a vorbit despre ceea ce l-a rugat mama sa.

Valeria Ogășanu s-a stins din viață la 76 de ani FOTO Adevărul
Valeria Ogășanu s-a stins din viață la 76 de ani FOTO Adevărul

Compozitorul Mihai Ogășanu, singurul fiu al cuplului Valeria și Virgia Ogășanu, a găsit puterea în aceste clipe triste să vorbească despre ultima dorință a mamei sale. El a explicat, pentru Playtech, de ce trupul actriței nu a fost depus în foaierul unui teatru bucureștean.

Trupul neînsuflețit al mamei mele a fost depus ieri la capela din comuna Cornu. A fost dorința ei și i-o respectăm, aceea de a o depune direct la capela din Cornu, comună unde a locuit în ultimii ani.

Mama n-a vrut nici să-i lăsăm sicriul descoperit, mi-a zis că își dorește ca lumea să o țină minte așa cum era pe scenă. Am pus însă o poză frumoasă la capătâiul sicriului ei. Mama ne-a mai rugat ca lumea să nu vină la înmormântarea ei îmbrăcată în negru, să nu purtăm doliu. La capelă, lumea a adus multe coroane de flori albe”, a explicat Mihai Ogășanu.

Totodată, acesta a povestit și despre discuțiile pe care le-a avut cu mama sa, despre plecarea ei pe ultimul drum.

Știu că poate părea siropos, dar eu și mama am avut multe discuții pe tema plecării ei, am discutat multe lucruri, din timp. Era pregătită, cumva, să știți că mama mea a fost o vitează!

Mi-a spus așa: Ai grijă de tatăl tău!, eu fiind singur la părinți. Zilele acestea au fost tulburătoare pentru noi, pentru mine și pentru tata, cu multe mesaje și telefoane din partea actorilor, ne-a bucurat enorm afecțiunea tuturor. Toți acești oameni au făcut ca lucrurile să fie un pic mai ușoare și vă mulțumim din suflet!”, arată sursa citată mai sus.

A murit în căsuța de la Cornu

Actrița Valeria Ogășanu a murit duminică, 26 februarie. Anunțul trist a fost făcut de fiul său și al actorului Mihai Ogășanu, pe pagina de socializare. Povestea de dragoste a celor doi actori a început pe scena Teatrului Bulandra, acolo unde s-a întâlnit prima dată. 

Valeria Ogășanu s-a născut la 23 septembrie 1946 în București, România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie în 1969. În 1968, joacă primul rol în filmul: Vin cicliștii. Frumoasa actriță a mai jucat în filme precum: „Frații Jderi”, „Fram” și „Trandafirul galben”.

"Drum lin în Lumină, iubită mamă! Te iubesc!Acesta este mesajul emoționant prin care Mihai Ogășanu a anunțat decesul mamei sale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite