Trei proiecte de spitale prin PNRR au fost respinse în prima etapă

0
Publicat:

Ministerul Sănătății a încheiat prima etapă a evaluării proiectelor depuse prin PNRR pentru construirea de spitale. Proiectele pentru spitalele din Focșani, Sibiu și Brașov, au fost respinse pe motiv că depășeau bugetul permis prin hotărârea de guvern privind aprobarea programului naţional de investiţii în infrastructura de sănătate.

Niciun spital nou nu a fost construit după 1989 Foto: Arhiva Adevarul
Niciun spital nou nu a fost construit după 1989 Foto: Arhiva Adevarul

”Echipa Ministerului Sănătății a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și vor intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Lista celor 42 de obiective de investiții care au trecut testul a fost publicată pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

Trei obiective de investiții au fost respinse pentru că au depășit bugetul maxim de 199.99 milioane de Euro/proiect, aferent finanțării din PNRR, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2022. Acestea vor putea fi finanțate din alte surse bugetare”, se mai arată în comunicatul MS.

Un alt obiectiv a fost respins pentru că nu se regăsea în lista de 49 de obiective de investiții înscrise de către Ministerul Sănătății în mandatul Guvernului precedent (Cîțu) și aprobată de Comisia Europeană.

Pentru patru obiective din lista celor 49 de obiective nu au fost depuse solicitări de finanțare.

”În urma aplicării criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotărâre de Guvern, din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR. Lista finală va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern”, potrivit sursei mai sus citate.

Lista spitalelor care au primit aprobare după prima etapă de evaluare a proiectelor poate fi consultată aici.

SocietatePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite