Sondaj INSCOP: Dragobete sau Valentine's Day? Ce preferă românii în 2024

0
Publicat:

Peste jumătate dintre români obișnuiesc să sărbătorească Sfântul Valentin sau Dragobetele, arată un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, în luna ianuarie 2024. Unii preferă chiar să celebreze iubirea în ambele zile festive.

Mai mulți români aleg să sărbătorească Dragobetele FOTO Shutterstock
Mai mulți români aleg să sărbătorească Dragobetele FOTO Shutterstock

Metodologia sondajului a implicat culegerea datelor în perioada 16 – 24 ianuarie 2024, utilizând interviuri prin intermediul unui chestionar.

Datele au fost obținute prin metoda CATI (interviuri telefonice), cu un eșantion reprezentativ de 1100 de persoane, stratificat pe categorii socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Peste 40% dintre români nu sărbătoresc deloc

Întrebați dacă sărbătoresc în mod obișnuit pe 14 februarie Sfântul Valentin sau pe 24 februarie Dragobetele, rezultatele arată că 17.6% dintre respondenți preferă sărbătorirea Sfântului Valentin, în timp ce 26.3% aleg Dragobetele.

De asemenea, 14.5% dintre aceștia au declarat că sărbătoresc oricare dintre ele, în funcție de disponibilitate sau program.

Pe de altă parte, 41.3% dintre participanți au indicat că nu sărbătoresc niciuna dintre aceste zile, exprimând astfel o poziție neutră față de cele două sărbători.

Un procent mic, de 0.3%, nu a putut răspunde sau nu a știut cum să se pronunțe.

În contextul acestor rezultate, celebrarea iubirii, dar și a tradițiilor locale, rămân aspecte esențiale ale identității culturale. Prezentarea grafică a sondajului poate fi descărcată la: https://www.inscop.ro/wp-content/uploads/2024/02/14.02.2024-Sondaj-INSCOP-Ziua-Indragostitilor.pdf

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite