Scurtă incursiune în piețe și supermarketuri: Unde e mai ieftin?

0
Publicat:

Când vine vorba despre cumpărături, românii oscilează între piețele alimentare și marile magazine. Un factor foarte important, care poate face diferența, este reprezentat de prețul produselor, dar și de calitatea acestora.

Cireșe SURSĂ FOTO Cristian Hitruc
Cireșe SURSĂ FOTO Cristian Hitruc

Făcând o incursiune prin piețele din Iași, putem observa că prețurile diferă de la o tarabă la alta. Astfel, dacă analizăm atent piața, putem găsi variante destul de convenabile pentru mai multe categorii de produse. 

Astfel, un kilogram de cireșe românești, ce provin din Botoșani, poate fi achiziționat în piețele din Iași cu prețuri cuprinse între 8 și 12 lei. Totodată, căutatele căpșuni sunt și ele prezente pe tarabe. Și în cazul lor, prețurile sunt cuprinse între 11 și 14 lei pentru un kilogram. 

„Produsele noastre sunt de calitate, sunt românești. Cireșele sunt aduse de la Botoșani, mâine vom aduce și căpșuni. Cireșele le vindem cu 9 lei kilogramul și cumpărătorul le poate gusta înainte de a le cumpăra. Nu sunt tratate, pot fi mâncate și fără să le spălăm. Prețurile la noi sunt mici față de cele din supermarket și de asta avem clienți", a precizat Florin, vânzător în Piața Nicolina din Iași. 

Când vine vorba despre legume, prețurile sunt destul de avantajoase în piețe, fiind comparabile cu cele găsite în marile magazine. Astfel, un kilogram de cartofi noi poate fi cumpărat cu 4 lei. Acelaș preț îl au și castraveții, în timp ce prețul roșiilor românești, așa cum sunt prezentate de vânzători, sunt cuprinse între 5.5 lei și 8 lei pentru un kilogram. 

„În piețe putem găsi produse de calitate, românești. Totodată, prețurile sunt destul de bune, avantajoase. Am efectuat o acțiune prin care am testat produsele din două mari piețe din Iași, iar rezultatele au fost foarte bune", a precizat Radu Botez, director EcoPiața S.A.

Ce prețuri găsim în supermarket?

Făcând o incursiune într-un mare supermarket din Iași, putem observa că prețurile anumitor produse sunt similare.

Cu toate acestea, diferența este considerabil mai mare când vine vorba despre cireșe și căpșuni, care sunt foarte căutate în această perioadă a anului. Astfel, în acest supermarket, prețul unui kilogram de cireșe este de 24,99 lei, în timp ce prețul kilogramului de căpșuni este de aproximativ 15 lei. 

Tot în acest mare magazin, kilogramul de roșii românești costă 8 lei, kilogramul de castraveți - 4 lei, iar cartofii noi - 3 lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite