România nu mai are niciun loc liber în secţiile ATI - COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În unităţile sanitare de profil, 1.478 de persoane sunt internate cu COVID-19  la ATI Foto Inquam Virgil Simionescu
În unităţile sanitare de profil, 1.478 de persoane sunt internate cu COVID-19  la ATI Foto Inquam Virgil Simionescu

România nu mai are locuri la ATI COVID, iar secţiile de primiri urgenţe sunt „sufocate” de pacienţii care vin în stare gravă pentru a fi internaţi.

Nu mai există nici un loc liber pentru pacienţii adulţi în secţiile ATI COVID, în ţara noastră, anunţă autorităţile.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.165. Dintre acestea, 1.478 sunt internate la ATI.  

Capitala este şi astăzi pe primul loc la numărul de infectări cu noul coronavirus. Judeţul Cluj este pe locul II, iar Ilfov pe locul III. În ceea ce priveşte coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, în scenariul roşu se află pe primul loc judeţul Ilfov, cu cea mai mare rată de infectare, urmat de Bucureşti pe locul II şi Cluj pe locul III.

La sfârşitul săptămânii trecute oficialii din Ministerul Sănătăţii făceau apel la pacienţii care se simt rău să meargă mult mai repede la un medic specialist.

În ţară sunt 1478 de paturi ATI avizate de DSP, dar potrivit bilanţului COVID de astăzi, sunt tot atatia pacienţi internaţi şi ocupă aceste paturi, ceea ce înseamnă că mai sunt 0 locuri in Terapie intensivă pentru pacienţii adulţi. Pentru copii şi femei gravide mai sunt paturi, informează Digi 24.

Totodată alte circa 105 paturi suplimentare aşteaptă în secţiile de Terapie intensivă, nefiind funcţionale, deoarece nu s-a dat încă avizul necesar al DSP-urilor şi nu s-a găsit personalul necesar. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite