Pompierii români intervin în Grecia. Riscul de incendiu este la nivelul 4 FOTO / VIDEO

0
Publicat:

Pompierii români au intervenit ieri în sprijinul omologilor eleni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și pădure în zona localităților Kouvaras – Keratea. Suprafața pe care se manifestă încediul în Grecia este una considerabilă.

Totodată, începând cu ora 20:30, pompierii români au fost relocați pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și pădure care se manifestau și în zona Saronida, unde au acționat până aproape de miezul nopții.

„În acțiunile derulate a fost mobilizat întreg modulul, format din 3 mașini de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă cu capacitatea de 30 tone apă, 1 mașină de stingere de capacitate mare și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă. Un rol important pe timpul misiunii a fost reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30 tone de apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă)”, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Incendii de vegetație în Grecia / Foto: IGSU
Incendii de vegetație în Grecia / Foto: IGSU

Misiunile pompierilor români

Misiunile desfășurate de IGSU au constat în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată. Propagarea incendiului a fost favorizată de temperaturile care s-au menținut ridicate în ultimele zile, precum și de intensificările vântului.

  Potrivit  comandantul modulului aflat în Grecia, maior Iancu Andrei, forțele elene intervin și cu forțele aeriene care au fost transmise avertizări populației. „Vântul e foarte puternic, condițiile meteorologice nu sunt favorabile”, a spus acesta. 

Conform prognozei de risc pentru ziua de astăzi, 18 iulie, riscul apariției incendiilor de pădure este foarte mare — nivelul 4 (pe o scară de la 1 la 5, unde 5 este nivelul risc extrem).

„Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, a mai transmis IGSU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite