Prognoza meteo. Vremea o ia razna. Cât se încălzeşte, unde loveşte iarna cu furie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme capricioasă în România FOTO Shutterstock
Vreme capricioasă în România FOTO Shutterstock

Vremea se va încălzi uşor în sud-estul ţării, în timp ce în jumătatea de nord se anunţă fenomene de iarnă. Precipitaţii sub formă de ploaie se vor semnala în majoritatea regiunilor.

Miercuri, 20 aprilie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de ziua precedentă în jumătatea de nord a ţării, dar în continuare vor caracteriza o vreme rece, în timp ce în rest se va menţine deosebit de rece. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 3 şi 6 grade Celsius. 

Cerul va fi temporar noros şi trecător, pe parcursul zilei, se vor semnala ploi în Oltenia, mare parte din Muntenia, local în Banat şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea cu precădere în sud-est, unde şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În zona montană, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi la munte, la altitudini mari, anunţă meteorologii.

În Bucureşti, miercuri, vremea se va menţine deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de 10-11 grade Celsius, iar cea minimă de 2-4 grade Celsius. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Joi, maxime de 19 grade Celsius

Joi, 21 aprilie, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă şi se va apropia de normalul perioadei, excepţie fãcând nord-estul ţării unde se va răci, anunţă ANM.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 19 grade Celsius, iar cele minime, în general, între 0 şi 7 grade Celsius. În jumătatea de nord-est a teritoriului vor fi înnorări, mai persistente ziua, pe arii restrânse va ploua, iar în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi îndeosebi în prima parte a intervalului, local, vântul va avea intensificări. În restul regiunilor, cerul va fi variabil, probabilitatea de ploaie în creştere noaptea în sud-vest şi vântul va sufla slab şi moderat.

În Capitală, vremea se va încălzi, iar valorile termice diurne vor deveni normale pentru ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu uşoare intensificări după-amiaza, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 2-4 grade Celsius.

Averse în mai multe regiuni

Vineri,  22 aprilie, procesul de încălzire a vremii va continua. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 15-22 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local vor fi averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare după-amiaza şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificări în jumătatea de sud a teritoriului.

La Bucureşti, meteorologii anunţă că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 7-9 grade Celsius.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Kievul a primit avioane şi piese pentru aeronave. Rusia oferă un nou armistiţiu în Mariupol dacă ucrainenii se predau

Mariupol: Regimentul Azov contraatacă, ruşii folosesc bombardiere strategice

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite