Prinţul Charles ar putea deveni rege al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printul Charles se află într-o vizită privată în România
Printul Charles se află într-o vizită privată în România

Prinţul Charles al Marii Britanii, deja cel mai longeviv moştenitor de tron din istoria Regatului Unit, ar putea fi tentat să se lase încoronat ca rege al României, potrivit "Daily Mail".

Mai în glumă, mai în serios, Prinţul Charles atrage atenţia lumii asupra României. Prinţul moştenitor al tronului Marii Britanii promovează în toată  lumea peisajele nepereche al României.

Citeşte şi:
Financial Times, despre bogăţia Transilvaniei: „Elveţia este o grădină în comparaţie cu ce se află aici"

Acesta poate fi motivul pentru care presa europeană speculează că  "Prinţul Charles ar putea deveni în cele din urmă rege al României".

Ziarele din Europa Centrală au apreciat  că prinţul Charles ar putea ajunge rege al României, dacă monarhia ar fi reinstaurată. "Deci, dacă prinţul Charles se plictiseşte să aştepte să urce pe tronul Marii Britanii, el ar putea fi tentat să se lase încoronat rege Carol al III-lea", comentează Daily Mail, notând că Charles este deja cel mai longeviv moştenitor la tron din istoria Marii Britanii.

Regele Mihai I (stânga) a contestat la Înalta Curte deciziile prin care Paul de România (dreapta) a obţinut în instanţe declararea tatălui său (Carol-Mircea) ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea

În articolul postat pe dailymail.co.uk autoarea  Rebecca English  aminteşte că  "Regele Mihai a fost forţat să abdice de către comunişti, care au ameninţat că vor comite execuţii în masă, dacă va refuza să se retragă

România a îndurat apoi zeci de ani de comunism, mai ales sub conducerea lui Nicolae Ceauşescu, care a condus ţara cu o mână de fier din 1965 până la execuţia din 1989".

"Este puţin probabil ca Charles să fie luat în serios ca eventual pretendent la tron, pentru că regele Mihai este în viaţă - deşi este în vârstă, având 90 de ani - şi are familia sa.

În pofida reintroducerii democraţiei, în ultimii ani s-au înregistrat însă tot mai multe apeluri în România pentru reinstaurarea monarhiei.

Şi după ce s-a aflat într-un interviu, cu doar câteva săptămâni în urmă, că Charles are legături de sânge cu Vlad Ţepeş, numele său a fost, în mod bizar, aruncat în joc", se mai spune în articolul menţionat. Însă ziarele locale au scris că, în afara legăturii cu Vlad Ţepeş, mama prinţului Charles, regina, este înrudită cu fostul rege Mihai.

Vlad Ţepeş

Elena Udrea l-a vizitat pe prinţul Charles, la Clarence House

Fabrica zvonurilor a fost alimentată şi de faptul că "puternicul" ministru al turismului şi dezvoltării, Elena Udrea, s-a dus la Londra săptămâna trecută pentru a se întâlni cu Charles, la Clarence House.

Întâlnirea nu a fost făcută publică în avans, deşi au fost date fotografii, iar "strălucitoarea" Udrea a vorbit despre gazda ei în termeni laudativi şi a spus că românii ar trebui să fie mai mult ca prinţul Charles şi "să-şi aprecieze ţara în care trăiesc".

Elena Udrea şi prinţul Charles

Clarence House a confirmat că prinţul s-a întânit cu Udrea, dar a refuzat să comenteze natura discuţiilor. Un purtător de cuvânt a declarat însă că prinţul ţine foarte mult la România. Surse din cercul regal au respins toate speculaţiile ca fiind "ridicole".

Ziarele au mers şi mai departe, speculând că Charles ar putea renunţa la tronul Marii Britanii în favoarea fiului său cel mare, William, şi să devină următorul rege al României. Ele susţin că ideea are o asemenea bază încât acesta este motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu a lansat o serie de atacuri la adresa regelui Mihai şi a monarhiei în general.

Prinţul e pasionat de România

"Charles este pasionat de România. El iubeşte Transilvania atât de mult încât a cumpărat o mică locuinţă de vacanţă în regiune, aminteşte Daily Mail.

image

Charles a cumpărat în secret proprietatea din satul Viscri în 2005 cu ajutorul trustului Mihai Eminescu, organizaţie caritabilă cu sediul în Marea Britanie care luptă pentru protejarea satelor româneşti cu caracter istoric.

El a plătit 18.000 de lire sterline pentru locuinţa cu trei camere, datând din secolul al XVIII-lea. Viscri se află într-o zonă pitorească în inima Transilvaniei, nord-vest de Braşov, şi este populat de români şi romi", scrie cotidianul.

Prinţul Charles a vizitat satul de mai multe ori şi este atât de impresionat de simplitatea vieţii de acolo, încât îşi petrece o parte din vară în Viscri. El şi echipa sa de securitate locuiesc în casa tradiţională, cu toaleta afară, şi beau cu plăcere sucul de mere preparat de localnici, potrivit Daily Mail.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite