Povestea românilor care au revenit în țară după 10 ani de Italia și Malta și au deschis o afacere de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul și Petra Moinea, care au muncit timp de un deceniu în Italia și Malta, au revenit în România pentru a pune bazele unei afaceri de succes.

Cuplul a revenit în țară în anul 2019. Foto: Arhivă
Cuplul a revenit în țară în anul 2019. Foto: Arhivă

Paul Moinea și soția sa, Petra, au deschis în acest an un restaurant cu specific mediteranean, Alessandro’s, însă cuplul mai are în Sibiu un alt restaurant, „Plai”. 

Cei doi au părăsit țara în primăvara anului 2009, fiindcă lucrurile nu mergeau în direcția potrivită. Aceștia au petrecut circa cinci ani Italia, timp în care au dobândit cunoștințe culinare pe care le-au pus în practică și în țară, relatează Playtech, conform Rotalianul

În capitala Italiei, Paul Moinea s-a înscris la o școală privată pentru a studia gastronomia. După terminarea cursurilor, acesta trebuia să lucreze timp de jumătate de an într-un restaurant sau hotel. Dar, profesorul său de la curs i-a oferit ocazia de a lucra la restaurantul pe care îl conducea. 

Ulterior, drumul său nu s-a oprit aici. Aventura culinară a continuat în Malta, unde bărbatul a lucrat în diverse restaurante cu bucătari din toată lumea.  

Aici am învățat să gătesc mâncare thai, mexicană, multe dish-uri cu influențe arabe, Malta fiind un conglomerat de nații și culturi. Chiar dacă este o țară mică, este foarte cosmopolită, cu mici comunități de expați, cea mai mare mare fiind de italieni, în special sicilieni. 

Au fost niște ani faini, în care am crescut profesional și spiritual, mi-am făcut prieteni din diverse țări, am devenit mai tolerant, și mai cumpătat. 

În tot acest timp, am călătorit în Europa, pentru diverse experiențe profesionale, ca de exemplu Intercontinental Amstel Amsterdam, sau Irlanda, unde am poposit timp de 11 luni”, a povestit bărbatul. 

„Munca grea și persistentă te fac să ajungi pe culmi înalte”

Paul și Petra Moinea au revenit în țară în anul 2019 pentru a da naștere unui proiect dedicat conferințelor și evenimentelor gastronomice: I.D.E.A.L. Evolution.

Doi ani mai târziu, cei doi au pus bazele restaurantului „Plai-creative cuisine”, iar după alți doi ani a fost deschis restaurantul „Alessandro’s”. 

Birocrația, relațiile cu instituțiile statului, lucrurile care nu funcționează cum ar trebui, toate trec în plan secundar, atâta timp cât lucrezi la și pentru visul tău. 

Da, postura de angajat în afară este lipsită de aceste griji, însă trebuie să ținem cont că suntem plătiți pentru visele altora, iar, atâta timp cât nu ieșim din zona de confort nu avem cum să creștem și să ne dezvoltăm profesional și spiritual. Nu întotdeauna ai parte de ceea ce tu crezi că ar trebui să ți se cuvină, dar, întotdeauna munca grea și persistentă te fac să ajungi pe culmi înalte și pline de satisfacție”, a mai declarat Paul Moinea. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite