Pericolul de la trotinetele electrice. Ce spun specialiștii despre posibilitatea de explozie a bateriilor

0
Publicat:

Trotinetele electrice sunt, de o perioadă de timp, mijloace de deplasare tot mai folosite de către români. Dacă mulți optează pentru trotinetele care pot fi închiriate, există foarte multe persoane care dețin astfel de mijloace de deplasare.

Trotinete electrice SURSĂ FOTO Shutterstock
Trotinete electrice SURSĂ FOTO Shutterstock

În acest context, numărul accidentelor în care sunt implicați utilizatorii de trotinete a crescut în ultimii ani, dar au avut loc și alte incidente grave din cauza bateriilor montate pe aceste mijloace de deplasare.

Sunt trotinetele electrice un pericol?

Recent, într-un bloc din Iași, a avut loc o explozie puternică, din cauza unei baterii de la o trotinetă electrică. Specialiștii susțin că acestea nu pot reprezenta un pericol, atâta timp cât sunt întreținute și nu se intervine asupra lor cu anumite improvizații care pot fi extrem de periculoase.

O trotinetă electrică nu poate exploda din senin, decât dacă a fost, să spunem așa, meșterită acasă. Dacă vrem să reparăm sau să schimbăm o baterie la o trotinetă electrică sau la o bicicletă electrică, este bine să apelăm la ajutorul unui service specializat. În momentul în care facem improvizații, ne putem aștepta la evenimente nefericite, la explozii, la flăcări”, au precizat reprezentanții un service de trotinete din Iași.

Piese ieftine, comandate online și montate acasă, pot fi un real pericol

Foarte mulți români au obiceiul să repare acasă trotinetele sau bicicletele electrice, susțin specialiștii. Astfel, aceștia folosesc, de multe ori, piese comandate de pe internet, ieftine și nesigure.

Avem foarte mulți clienți care ajung la noi după ce au încercat să schimbe singuri anumite piese. Comandă baterii de pe internet, de pe tot felul de site-uri fantomă, la prețuri mici. Acestea sunt exact improvizațiile de care vorbeam mai devreme, care pot transforma trotineta sau bicicleta respectivă într-o bombă pe roți. Repet, trebuie să apelăm la un service autorizat”, au adăugat mecanicii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite