Utilizatorii trotinetelor Bolt sunt asigurați implicit pentru accidente prin Allianz Partners

0
Publicat:

Bolt oferă protecție utilizatorilor de trotinete electrice Bolt în eventualitatea în care aceștia sunt implicați în incidente rutiere pe teritoriul României, prin intermediul a două tipuri de asigurare oferite de Allianz Partners și incluse în taxa de închiriere: asigurare de accidente de persoane și asigurare de răspundere generală a utilizatorului.

Trotinetă Bolt în trafic. FOTO Shutterstock
Trotinetă Bolt în trafic. FOTO Shutterstock

Astfel, utilizatorii sunt protejați dacă sunt răniți grav (asigurare de accidente de persoane), precum și dacă provoacă daune terților (răspundere generală a utilizatorului) în timp ce conduc trotinetele Bolt. Pe lângă faptul că asigurarea acoperă daunele în cauză, reprezintă și un indicator relevant cu privire la procentul trotinetelor asigurate implicate în evenimente rutiere, raportat la numărul total de incidente înregistrat de autorități.

La nivel internațional, trotinetele Bolt sunt prezente în peste 260 de orașe din 25 de țări europene. În 2022, Bolt a înregistrat doar 5,55 vătămări grave la 1 milion de km parcurși și 8,90 vătămări grave la 1 milion de curse, arată raportul de siguranță pentru trotinetele electrice, publicat recent de companie. Cu toate că prioritatea Bolt este eliminarea completă a accidentelor grave, compania monitorizează toate categoriile de incidente, iar datele indică faptul că 99,997% dintre cursele cu trotinete electrice sunt finalizate fără evenimente în trafic. În România, în ultimii doi ani au fost înregistrate doar aproximativ 70 de cereri de despăgubire pentru incidente în care au fost implicate trotinetele electrice Bolt, dar fără accidente majore.

În 2022, Bolt a publicat Scooter Safety Pledge, un document prin care se angajează la luarea unor măsuri de siguranță și educație a utilizatorilor de trotinete electrice, precum și la menținerea unei colaborări strânse cu autoritățile. 

Trotinetele Bolt au fost lansate la nivel internațional în 2018, iar în România serviciul este prezent din 2020.

Despre Bolt

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. În România compania activează în peste 25 de orașe.

Despre Allianz Partners

Allianz Partners este companie globală din domeniul asigurărilor și asistenței B2B2C, oferind soluții care acoperă asigurări internaționale de sănătate și de viață, asigurări de călătorie, mobilitate și asistență. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite