Orban, reacţie la antivaccinişti: Absurdităţi! E clar că au campanii finanţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban s-a declarat un susţinător al vaccinărilor. Potrivit acestuia, curentul antivaccinist face parte dintr-o strategie de dezinformare aplicată şi în România, dar şi în alte ţări europene şi caree îşi are originea în afara Europei, ”mai către Est”.

Premierul Orban a declarat marţi că statul român ar trebui să deruleze campanii de contracarare a ”absurdităţilor antivacciniştilor” şi că mai către toamnă are de gând să deruleze o campanie de vaccinare antigripală pe scară largă. 

„Eu sunt un susţinător al vaccinului. Ar trebui să fim şi noi mai proactivi, să derulăm campanii în care să contracarăm toate absurdităţile şi toate aberaţiile pe care le-am auzit în campaniile pe care nu ştiu cine le finanţează. E clar că sunt finanţate campaniile antivacciniştilor, care în mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care e aplicată nu numai în România, ci şi în alte ţări din Europa şi care în mare parte cred că-şi are izvorul în afara Europei, mai spre est”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Orban a reaminitit că vaccinul este un instrument de prevenire a îmbolnăvirilor. 

„Noi şi acum căutăm vaccin antiCOVID. Sigur, desigur căutăm şi tratament. În gândirea pe care o avem pentru toamnă, când se estimează o revenire a epidemiei, ne gândim să facem o vaccinare antigripă pe scară largă, trei-patru milioane, câte doze reuşim să adunăm, ca un mijloc de a simplifica. În fine, vaccinul e foarte important. Reacţia noastră trebuie să fie campanii inteligente în care să-i convinge pe toţi aceia care pot cădea pradă acestor dezinformări, care repet - sunt sistemice, bine finanţate şi bine gândite, în mod inteligent gândite şi care generează o astfel de reacţie absurdă din partea foarte multor oameni maturi care cad pradă acestei dezinformări”, a mai spus Ludovic Orban.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite