Bilanţul furtunilor de ieri: 18 răniţi în Bucureşti şi 29 de localităţi afectate în provincie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bucureşti, din cauza vijeliei, 18 persoane au fost rănite FOTO Adevărul
În Bucureşti, din cauza vijeliei, 18 persoane au fost rănite FOTO Adevărul

29 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate ieri de vijelie, au precizat reprezentanţii Ministerului de Interne. În Bucureşti, 18 persoane au fost rănite.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului de Interne, în ţară s-au înregistrat 58 de evenimente de mai mică amploare, în urma vijeliilor ce au avut loc ieri în16 judeţe din România. Au fost afectate 20 de anexe gospodăreşti, iar un pasaj rutier a fost inundat. Oficialii spun că în provincie nu au existat răniţi.

În Bucureşti, însă, 18 persoane au avut nevoie de spitalizare şi 21 de construcţii provizorii au fost afectate. În plus, în Capitală, furtuna a dărâmat 140 de arbori. Bucureştenii au sunat, în timpul fenomenelor extreme, de 650 de ori la numărul pentru sesizarea urgenţelor 112 şi au raportat 172 de incidente.

Peste 2.200 de pompieri şi poliţişti au intervenit în judeţele afectate de vijelie, de joi după-amiază până vineri dimineaţă, cele mai multe fiind cauzate de căderile de arbori, dar şi de inundarea unor subsoluri, curţi şi alte anexe gospodăreşti. La intervenţii au fost trimise 495 de autospeciale, dintre care 158 pentru situaţii de urgenţă şi 337 de poliţie. 

Bucureştiul a fost joi sub cod portocaliu de furtună. 18 persoane au fost transportate la spital, după ce au fost rănite de mai multe panouri publicitare care s-au prăbuşit în Capitală. În acelaşi timp  numărul de urgenţă 112 a fost apelat de peste 700 de ori, mai multe curse aeriene au fost amânate şi câteva zeci de trenuri au rămas pe şine după ce arborii rupţi de vânt le-au blocat drumul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite