Mesajul unui italian pentru protestatarii din România: „Bravo, sunteți o forță! Italieni, luați exemplu”

0
Publicat:

Mii de oameni au reacționat după ce un italian a postat pe rețelele de socializare un video cu protestul fermierilor și agricultorilor din România. „De ce nu vorbesc televiziunile noastre despre lucrurile bune din țara asta?”

image

Zio Giuliano este un italian care are mii de urmăritori pe rețelele de socializare. Acesta a distribuit un video cu protestele agricultorilor și transportatorilor din țara noastră. Italianul a transmis un mesaj pentru cei aflați în stradă, dar și pentru concetățenii lui.

România  este în stradă de 8 zile. Am și un video pentru voi. Bravo, România! Sunteți o forță! Italieni, voi nu ieșiți. Urmăriți acest video! Onoare, români! Grozav! Italieni, luați exemplu”, a spus  Zio Giuliano.

Reacțiile nu au întârziat să apară! Mii de italieni și români i-au felicitat pe protestatari.

Mă întreb de ce nu arată la noi, la știri, ce se întâmplă în România... Da, de ce nu televiziunile noastre despre lucrurile bune din țara asta?”, au întrebat mai mulți internauți.

La noi dau doar dacă un român a ucis pe cineva sau unul dintr-un milion a furat ceva, lucruri pozitive niciodată.... Am mulți prieteni români, toată stima...  Sunt în Timișoara, aici se protestează masiv", au comentat mai mulți italieni.

Fermierii și transportatorii din România continuă protestele în marile orașe din România, deși premierul Marcel Ciolacu și ministrul agriculturii Florin Barbu au făcut promisiuni și au semnat un acord cu 10 organizații profesionale de fermieri.

Acordul prevede, în primul rând, plata în avans a unora dintre subvențiile APIA, bani cu care fermierii își pot plăti ratele sau își pot semăna culturile.  Autoritățile au mai promis că în anul 2024, fermierii vor avea apă gratuită pe sistemul principal de irigații, dar și subvenționarea a 50% din costurile cu energia electrică.

O altă promisiune a fost aceea că se vor monta sigilii electronice cu GPS în portul din Constanța, pentru a monitoriza mai atent importurile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite