Judeţ cu judeţ:Cel mai poluat oraş din Ardeal este Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul „Litoralul pentru toţi“ începe oficial astăzi şi se va încheia la 14 iunie. Un bărbat din Buzău s-a spânzurat la festivalul de muzică psihedelică din judeţul Gorj.Doi tineri din Suceava au dispărut cu o maşină, după ce l-au păcălit pe proprietar că vor să o testeze pentru a o cumpăra. Spitalul de Urgenţă din Focşani a fost dat în judecată de peste 400 de firme din cauza facturilor neplătite.

ALBA. 38 de milioane de lei vor fi investiţi în următorii doi ani în proiecte publice în Alba Iulia. 30 de milioane vor fi folosite pentru modernizarea a 24 de străzi din Centrul Vechi şi pentru reabilitarea unui cămin de bătrâni.

ARAD. Cursele de pasageri de pe Aeroportul Internaţional Arad au fost reluate ieri. Compania Blue Air întrerupsese în aprilie zborurile de la şi spre Arad.

ARGEŞ. Pădurari morţi în prăpastie. Doi angajaţi ai Ocolului Silvic Vidraru au murit, ieri, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat de pe Transfăgăraşan, de la o înălţime de opt metri, în pârâul Capra. Ei se aflau în timpul serviciului.

BACĂU. Fermierii danezi caută angajaţi în Bacău. Absolvenţii din Zootehnie au la dispoziţie 30 de posturi la ferme de animale din nordul Europei. Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 și 30 ani și să știe limba engleză.

BIHOR. Alpinistul orădean Varga Csaba (28 de ani) se antrenează pentru a escalada singur, în august, muntele Pobeda (7.439 m), din Asia, unul dintre cele mai reci locuri de pe Terra.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Circa 500 de bistriţeni au participat, ieri, la concertul susţinut de Alexandra Ungureanu şi trupa Crush în Pădurea Schullerward. Înainte de concert tinerii s-au întrecut la mâncat lămâi, în concursuri de  paintball şi la trasul frânghiei.

BOTOŞANI. Târgul de criză de la Botoşani, unde au fost practicate preţuri foarte mici, a fost un eşec. Numeroşi comercianţi au vândut de cel mult 100 de lei şi spun că nu au strâns bani nici cât să se întoarcă în judeţele din care provin.

BRAŞOV. O jumătate de tonă de gunoi a fost strânsă ieri din zonele împădurite ale municipiului. În câteva ore, aproape o sută de elevi de la şcolile din oraş au curăţat traseul Poiana Braşov - Drumul Vechi - Pietrele lui Solomon.

BRĂILA. Sporuri de criză. Salariaţii Centrului de Creaţie Populară şi cei ai Camerei Agricole din Brăila vor primi sporuri de condiţii periculoase de muncă, însumând 15% din salarii.

BUZĂU. Un tânăr de 26 de ani din comuna Pârscov, dat dispărut de patru zile, a fost găsit spânzurat, într-o pădure. Anchetatorii spun că Adrian Lăzărescu nu a lăsat niciun bilet de adio, iar familia susţine că nu avea probleme.

CARAŞ-SEVERIN. Practicantele MISA care s-au întâlnit la Băile Herculane au luat parte aseară la realizarea primei spirale a Seminarului Internaţional de Yoga. Printre yoghini umblă zvonul că la seminar va lua parte chiar şi guru Bivolaru.

CĂLĂRAŞI. Un complex hotelier de 5 stele, un teren de golf şi un port pentru iahturi şi vase de croazieră vor fi construite anul viitor pe malul Dunării. Investiţia, estimată la 7 milioane de euro, va fi realizată de producătorul de vinuri Domeniile Ostrov.

CONSTANŢA. Programul „Litoralul pentru toţi" începe azi.  Turiştii au la dispoziţie, până la 14 iunie, pachete turistice la preţuri cuprinse între 160 şi 500 de lei. Un sejur de şase nopţi la un hotel de 3 stele ajunge la 219 lei de persoană.

COVASNA. Procurorul şpăgar, amânat de judecători. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da săptămâna viitoare o decizie finală în cazul lui Alexandru Kiss, fost şef al Secţiei de Urmărire Penală de la Parchetul Covasna. Curtea de Apel Braşov l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru luare de mită.

CLUJ. Trei studente din Cluj-Napoca strâng semnături pentru a propune autorităţilor locale să iniţieze un proiect de lege prin care cei care scuipă pe stradă să fie amendaţi. Tinerele au realizat un sondaj din care a rezultat faptul că 50% din locuitorii municipiului consideră scuipatul pe stradă o problemăa oraşului.

DÂMBOVIŢA. Târgoviştenii care au petrecut 1 Mai la iarbă verde, în împrejurimile oraşului, au lăsat în urma lor sute de kilograme de gunoaie.

DOLJ. Comercianţii din Târgul Romaneşti, somaţi să plece. Negustorii de haine vechi ameninţă primăria că vor ieşi în stradă. Ei trebuie să evacueze zona până la 17 mai, aici urmând să se construiască un Centru Multifuncţional.

GALAŢI. Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi va trimite în şomaj tehnic, prin rotaţie, toţi cei 940 de salariaţi. O parte dintre lucrările la şenalul navigabil al fluviului vor fi oprite.

GIURGIU. Medicii de familie din Giurgiu nu vor percepe taxe pacienţilor care vin la consultaţii în afara programării. Aceştia consideră un abuz taxarea unei persoane care deja îşi plăteşte asigurarea medicală.

GORJ. S-a spânzurat din cauza ciorbei scumpe. Cristian Dobre (30 de ani) din Buzău, participant la festivalul de muzică psihedelică din pădurea Cornetu, şi-a pus capăt zilelor ieri. Prietenii lui spun că era nemulţumit de preţul mâncării oferite de organizatori.

HARGHITA. Reprezentanţii unei societăţi comerciale din Miercurea-Ciuc îl acuză pe administratorul unui cămin de nefamilişti din Gheorgheni că ar fi cheltuit în interes personal peste 26.000 de lei.

HUNEDOARA. Din cauza lucrărilor de infrastructură, întreg traficul de maşini sub 7,5 tone de pe Drumul Naţional 7 va fi deviat, timp de un an, prin centrul Devei. Măsura va duce la creşterea traficului urban cu circa 20.000 de automobile pe zi.

IALOMIŢA. Liceenii din municipiul Feteşti vor beneficia, din toamnă, de un campus şcolar, situat în curtea Liceului Teoretic „Carol I". Lucrarea este estimată la un milion de lei, bani de la bugetul de stat.

IAŞI.  Prin conductele reţelei naţionale va circula gaz din Hălăuceşti. Inginerii au terminat de forat două puţuri pentru extracţia celor două pungi de gaz metan descoperite la un kilometru adâncime.

ILFOV. Motocross la Ciolpani. Peste 80 de motociclişti profesionişti, români şi străini, au făcut, ieri, spectacol în a doua etapă a Campionatului de Motocross.

MARAMUREŞ. Cel mai poluat oraş din Ardeal. Baia Mare ocupă locul trei, după Bucureşti şi Galaţi, în topul celor mai poluate oraşe din ţară. Anul trecut, au fost semnalate peste 100 de depăşiri ale valorilor normale de dioxid de sulf şi a altor pulberi.

MEHEDINŢI. O mie de smochini au fost plantaţi în comuna Şviniţa. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 74.000 de dolari, bani nerambursabili.

MUREŞ. 3.500 de porţii de gulaş cu fasole au fost oferite ieri celor care au participat la deschiderea oficială a Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul". Toţi vizitatorii pot intra gratis pentru a se scălda în cele cinci bazine.

NEAMŢ. Fântână arteziană cu lumini şi muzică la Piatra Neamţ. Instalaţia a fost pusă în funcţiune şi, la fiecare sfârşit
de săptămână, localnicii se pot delecta cu jocul de lumini şi ape pe fundal sonor.

OLT. Spaţiile verzi de la intrarea în Slatina, pe Drumul Naţional 65, au devenit păşuni pentru animalele locuitorilor de la periferia municipiului. Pentru a ajunge pe un teren cu verdeaţă al primăriei, vacile şi caii blochează deseori circulaţia. Reprezentanţii primăriei confiscă animalele abandonate, iar proprietarii le pot recupera dacă plătesc 200 de lei.

PRAHOVA. Medalie de bronz pentru un vin românesc. După ce a fost degustat de peste 300 de experţi internaţionali, Prahova Valley Reserve Chardonnay 2009, de la Cramele Halewood, a ocupat locul al treilea la concursul „Chardonnay du Monde".

SATU MARE. Circa 6.000 de turiști din ţară și străinătate s-au adunat ieri pe dealul de la Huta Certeze, la cea mai mare serbare câmpenească din Satu Mare,  „Sâmbra Oilor". Sărbătoarea semnifică plecarea turmelor către păşunile de la munte.

SĂLAJ. Marş de comemorare în centrul Zalăului. Profesori şi elevi de la Colegiul Naţional „Silvania" vor străbate traseul de la şcoală până la locuinţa lui Ovidiu Milaş, un fost elev care s-a înecat săptămâna trecută în lacul Beliş.

SIBIU. Sute de localnici şi turişti şi-au rezervat locuri în cele trei baloane cu aer cald care vor fi aduse din Olanda joi. Echipa de piloţi este condusă de preşedintele Asociaţiei Regale de Zbor din Olanda, Hans van Hoesel, iar o oră în aer va costa 1.000 de lei.

SUCEAVA. Poliţiştii caută doi tineri care au luat un autoturism dintr-un târg auto ca să-l probeze şi nu s-au mai întors. Maşina furată, evaluată la 5.000 de euro, a fost dată în urmărire generală.

TELEORMAN. Indicator stradal din secolul al XIX-lea. O placă veche de 200 de ani este expusă, de astăzi, la Muzeul Judeţean din Alexandria. Strada Şiştov, denumită astfel în memoria bulgarilor care au întemeiat oraşul, era principala arteră din municipiu.

TIMIŞ. Şeful Poliţiei calcă legea în picioare. Comisarul-şef Gheorghe Popescu, şeful interimar al Poliţiei Timiş, şi-a parcat ieri mașina în faţa sediului inspectoratului judeţean, unde oprirea este interzisă.

TULCEA. Un parc eolian cu patru centrale va fi construit la marginea municipiului Tulcea. Parcul în care investeşte firma Sun Media se va întinde pe o suprafaţă de 655 de hectare. În judeţ funcţionează acum 13 turbine eoliene.

VASLUI. Societatea de Termoficare din Vaslui a scos la vânzare apartamentele a 17 rău-platnici, pentru recuperarea restanţelor. Datoriile totale ale populaţiei depăşesc 5 milioane de lei.

VÂLCEA. Ultimul cioban din Râmnicu-Vâlcea pleacă în Germania. Baciul Gheorghe Iorga (40 de ani), care are grijă de 350 de mioare, va pleca luna aceasta la muncă în Germania. El îi urmează pe ceilalţi colegi de breaslă, care au plecat, de asemenea, la lucru în străinătate.

VRANCEA. Spitalul de Urgenţă din Focşani a fost dat în judecată de peste 400 de firme din cauza facturilor neplătite. Cea mai mare unitate medicală din judeţ are datorii în valoare de peste 20 de milioane de lei.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite