Infotrafic: Circulaţie îngreunată pe A1 Bucureşti - Piteşti, se trasează marcajele rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia se desfăşoară miercuri îngreunat pe A1 Bucureşti - Piteşti, având în vedere că se lucrează la trasarea de marcaje rutiere. Centrul Infotrafic informează că miercuri, pe autostrada A1 pe sensul Piteşti către Bucureşti, au loc lucrări.

 Se lucrează pentru trasarea marcajelor rutiere
Se lucrează pentru trasarea marcajelor rutiere

Conform polițiștilor, pe autostrada A1 pe sensul Piteşti către Bucureşti, între kilometrii 103 şi 73, se va restricţiona traficul progresiv şi alternativ, pe ambele benzi, pentru aplicarea marcajelor rutiere, anunță Agerpres.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu prudenţă sporită, să crească distanţa de siguranţă între autovehicule şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii, semnalizând din timp această intenţie.''Nu opriţi în mod nejustificat pe banda de urgenţă!'', avertizează sursa citată.  

Carosabil uscat pe majoritatea drumurilor

Miercuri dimineață, conform polițiștilor rutieri nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună restricții de circulație pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, dar și la nivelul întregii țări, traficul se desfășoară pe un carosabil în general uscat, fără precipitații, cu temperaturi negative și vizibilitate bună.

"Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, când rulează pe un carosabil umed sau alunecos, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se interezeze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice", a anunțat Centrul Infotrafic.

Conduceți prudent!

De asemenea, Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic. Nu uitaţi, folosirea telefonului mobil în timpul şofatului este interzisă. 

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceţi, chiar şi pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite