Imigranţii au ocupat peste 80% din locurile de muncă create în Marea Britanie după 1997

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imigranţii au ocupat peste 80% din locurile de muncă create în Marea Britanie de la venirea laburiştilor la putere, în 1997, procent cu mult mai ridicat decât statistica anterioară a

Imigranţii au ocupat peste 80% din locurile de muncă create în Marea Britanie de la venirea laburiştilor la putere, în 1997, procent cu mult mai ridicat decât statistica anterioară a guvernului, indică o analiză independentă citată azi de cotidianele londoneze The Guardian şi Daily Mail.

Calculul a fost făcut de o Comisie de statistică, înfiinţată de laburişti pentru a verifica exactitatea cifrelor oficiale, la cererea parlamentarului Frank Field, fost ministru.

Potrivit Comisiei, 1,4 milioane de străini au intrat pe piaţa muncii din Marea Britanie din 1997, ocupând 81% din cele 1,7 milioane de locuri de muncă nou create în acest interval. Noua statistică a ţinut cont de numărul total al lucrătorilor născuţi în străinătate, nu doar de cel al cetăţenilor străini, aşa cum s-a procedat anterior.

În luna octombrie, ministrul pentru muncă şi pensii, Peter Hain, afirma că în ultimii 10 ani au fost create 2,7 milioane noi locuri de muncă, dintre care 800.000 au fost ocupate de "persoane venite din afara ţării pentru a lucra în Marea Britanie". O săptămână mai târziu, colega sa de cabinet Caroline Flint modifica această cifră la 1,1 milioane şi prezenta scuze. La o zi după aceea, conservatorii dezvăluiau o altă statistică, ce vorbea despre 1,5 milioane muncitori străini.

Luni, după publicarea noilor date, parlamentarul Frank Field a îndemnat guvernul să ceară acordul Comisiei Europene pentru a extinde sistemul de puncte introdus pentru muncitorii români şi bulgari şi la cetăţenii altor state recent intrate în UE, precum Polonia şi Cehia.

"Acest raport distruge, în sfârşit, orice pretenţie a guvernului că poate vorbi despre locuri de muncă britanice pentru muncitorii britanici. Politicile guvernului sunt un eşec total şi tot ce au reuşit a fost să creeze locuri de muncă britanice pentru muncitori străini", a acuzat la rândul său Chris Grayling, ministru pentru muncă şi pensii în cabinetul din umbră al conservatorilor.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite