Distracţie pentru toate vârstele în parcurile din Orlando, SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul din statul american Florida găzduieşte cel mai mare parc de agrement din lume "Walt Disney World" Peste 400 milioane de oameni vizitează anual parcurile de distracţii din întreaga

Oraşul din statul american Florida găzduieşte cel mai mare parc de agrement din lume "Walt Disney World"

Peste 400 milioane de oameni vizitează anual parcurile de distracţii din întreaga lume. Cele mai căutate sunt acelea care funcţionează sub brandul Disneyland.

Când vine vorba de parcuri de distracţii, oamenii se gândesc automat la Disneyland. Toate locaţiile Disneyland din California, Florida, Tokyo, Hong Kong şi Paris sunt ameţitor de mari şi oferă distracţie pentru toate gusturile. De la jocuri, restaurante, animale şi parcuri acvatice la saloane de cosmetică.

Potrivit Forbes, numai în perioada 2004-2005 parcurile de distracţie au fost vizitate de 328 milioane de oameni, cheltuind aproximativ 16 miliarde de euro. O adevărată industrie, care se se află în plină expansiune. Pentru anul 2008, această sumă a fost estimată la 19,7 miliarde de euro, la nivel global, cu peste 25% mai mare faţă de anii precedenţi.

Orlando, distracţii mai puţin obositoare

Dacă parcurile tematice ţi se par obositoare, Orlando are şi atracţii mai relaxante. Muzeul de Ştiinţă şi cel de Artă sunt impresionante. De vreme ce NASA nu este departe, poţi vizita parcul de rachete dimineaţa, iar după-amiaza te poţi relaxa pe o plajă din apropiere, precum Cocoa.

Zonele în care poţi lua masa sunt, de asemenea, centrate în jurul a diverse teme, fie pe o anumită perioadă istorică, fie pe un anumit specific etnic.

Medieval Times Dinner şi Tournament din Kissimmmee îţi dau posibilitatea de a face galerie unui cavaler care apără onoarea iubitei sale. Insula Plăcerilor Disney celebrează Anul Nou în fiecare seară cu lumini laser şi dans în stradă.

Patru orăşele sub sigla Disneyland

"La aproximativ o jumătate de oră de mers de Orlando (Florida), există un soi de metropolă dedicată parcurilor de distracţie. Numai sub sigla Disneyland sunt patru orăşele în cadrul metropolei, care abordează o tematică separată, precum safari în junglă, acvaparcuri etc.

Locul este extrem de bine organizat, dar, înainte de a vă petrece aici vacanţa, trebuie să ştiţi dinainte ce vreţi! Puteţi sta la fel de bine şi o zi, şi o săptămână pe acest tărâm de basm fără să vă încerce nici un strop de plictiseală", ne-a declarat Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Există două opţiuni principale de cazare. În Orlando, oraş situat la aproximativ 50 kilometri de parc, puteţi găsi cazare cu 25 - 35% mai ieftină decât într-unul din frumoasele hoteluri din jurul fiecărui parc. "Avantajul este că mai faceţi şi altceva în afară de distracţie, mai ales dacă vă doriţi o ieşire seara în oraş sau dacă vreţi să aveţi parte şi de shopping.

În schimb, pentru a ajunge în zona parcurilor, trebuie să închiriaţi neapărat o maşină, al cărei preţ, cu asigurarea obligatorie, se învârte undeva între 60 şi 70 de dolari", mai spune Enea.

El precizează că, de regulă, despre asigurare aflaţi abia în momentul plăţii şi de aceea preţul pare jumătate din cel real. "Distanţele dintre parcuri sunt foarte mari şi între ele nu vă puteţi deplasa decât cu autobuze speciale sau cu maşina închiriată.

Decideţi din timp ce parcuri vreţi să vizitaţi. Ca să ajungeţi cu maşina la intrarea în oraşele de distracţii, plătiţi pentru fiecare parcare, la o distanţă de câţiva kilometri de parc, între 10 şi 15 dolari. Dacă sunteţi nehotărâţi şi vedeţi ce vizitaţi la faţa locului, pierdeţi timp şi bani.

Dacă sunteţi însoţiţi de copii până în 10 ani, nu vizitaţi mai mult de un parc pe zi. În rest, recomand maximum două parcuri pe zi, pentru care aveţi şi bilete speciale, în jur de 120 de dolari. Preţul variază în funcţie de parc şi de perioadă", mai spune Enea.

Coadă la bilete două ore

În fiecare parc, există atracţiile favorite ale publicului, precum croaziera piraţilor, montagne-rousse-ul Everest etc. În zilele aglomerate, puteţi sta la coadă mai bine de două ore. Pentru a evita aglomeraţia, luaţi-vă gratuit, de la maşinile de la intrare, bilete de programare la atracţiile preferate.

Pe aceste bilete este scrisă oră la care sunteţi aşteptaţi să veniţi şi astfel aveţi prioritate pe culoarul special, înaintea sutelor de turişti care stau la coadă.

Toate orăşelele sunt dotate cu zeci de restaurante, baruri, fast-fooduri, mici locuri de shopping etc. Preţurile sunt cu 15 până la 30% mai mari decât în Orlando, dar atmosfera specifică merită din plin toţi banii.

La parcurile din Orlando plăteşti doar intrarea, restul atracţiilor şi spectacolele sunt incluse în preţ, chiar şi artificiile de la sfârşitul zilei. Taxa de intrare la Walt Disney World: un abonament pentru trei zile costă 139 de dolari pentru copii (între 3 şi 9 ani) şi 169 dolari pentru adulţi şi asigură acces în toate cele patru parcuri tematice. Nu sunt incluse parcarea şi transportul în interiorul parcurilor.

Cât costă să ajungeţi acolo

Biletul de avion: 1.300 euro/persoană
Hotel Four Points 4* - 45 euro/persoană, agenţia Class Travel
Hotel Ritz Carlton 5* - 88 euro/persoană, agenţia
Prestige Tours

Atracţiile Walt Disney World Orlando, Florida

Magic Kingdom Park: o lume incredibilă, cu personaje de basm, poveşti nepieritoare şi aventuri fantastice. Magic Kingdom înseamnă o lume fantastică, cu şapte ţări magice, în care distracţia nu are final.

Epcot: destinat iubitorilor ştiinţelor exacte, ce vor fi încântaţi să experimenteze şi să afle cât mai multe despre inovaţiile tehnologice din lumea întreagă.

Disney-MGM Studio: călătorii în lumea magică a filmului şi divertismentului.

Disney's Animal Kingdom Park: personaje şi animale reale sau imaginare într-un parc plin de surprize magice şi aventuri incredibile.

Walt Disney World are trei parcuri acvatice: Ty-phoon Lagoon, River Country si Blizzard Beach, hoteluri, o insulă pe care se află amenajată o grădină zoologică, o insulă a plăcerilor şi una a descoperirilor. Din fericire, clima permite vizitarea acestui spaţiu în orice perioadă din an. La MGM Studios, te vei trezi gonind cu toată viteza limuzinei în Rock and Roller Coaster, apoi, cât ai clipi, ai putea să nimereşti pe scenă, la unul dintre spectacolele muzicale ale Bellei din Frumoasa şi Bestia...

Cea mai "înaltă" atracţie a parcului Disney este montagne-rousse-ul numit "Twilight Zone Tower of Terror" (Zona Crepusculară - Turnul Terorii), care are o înălţime de 60 de metri şi care îi aşteaptă pe amatorii de senzaţii tari cu suişuri şi coborâşuri terifiante. Cea mai "lungă" atracţie a Disney World este o copie a vasului Steamboat Willie folosită în timpul spectacolelor Fantasmic pentru a transporta 26 de personaje peste un şanţ cu apă. Această ambarcaţiune depăşeşte în lungime cele trei nave cu care Cristofor Columb a descoperit America, puse cap la cap.

Parcurile de agrement de pe glob

Invenţie a anilor "60, parcurile de distracţie au devenit o adevărată industrie în Europa şi Statele Unite ale Americii. Mai nou, ţările din Asia şi Orientul Mijlociu s-au orientat din ce în ce mai mult către construirea unor astfel de obiective. Potrivit statisticilor, cele mai vizitate parcuri din Europa sunt Disneyland (Franţa), Europa Park (Germania), Prater (Austria), Legoland şi Port Aventura (Spania).

Japonia: Cel mai vizitat parc din lume este Disneylandul din Tokyo, care a atins numărul-record de 17 milioane de vizitatori, însă pentru europeni cel mai cunoscut este Disneylandul din Paris.

Franţa: Aflat la doar 32 de kilometri distanţă de capitala Franţei, singurul Disneyland din Europa se întinde pe o suprafaţă de aproape 2.000 de hectare. Disneyland Paris e unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distracţie din Europa, dobândindu-şi faima datorită distracţiilor pentru toate vârstele şi buzunarele.

Spania: Port Aventura, cel mai cunoscut parc de distracţii din Spania, este construit după modelul celebrului Disneyland. Situat la 120 de kilometri distanţă de Barcelona, parcul este compartimentat în funcţie de diferite zone geografice, pentru fiecare zonă fiind prezentate atracţiile, vegetaţia şi arhitectura specifice. Port Aventura cuprinde 24 de atracţii şi un miniparc acvatic denumit Costa Caribe.

Germania: Cel mai mare parc de distracţie din Germania, Europa Park, este situat în oraşul Rust, la aproximativ 40 de kilometri distanţă de Freiburg. Tematica parcului Europa cuprinde reprezentarea la scară miniaturală a celor mai reprezentative obiective turistice din diverse ţări europene.

Astfel, parcul este structurat pe mai multe zone, cuprinzând în totalitate 26 de astfel de atracţii, printre care se numără Zidul Berlinului în miniatură, mori de vânt din Olanda, Fiord Rafting din Peninsula Scandinavă, staţia spaţială Mir, precum şi alte obiective turistice miniaturale din Franţa, Grecia, Elveţia, Italia.

Austria: Parcul Prater din Viena este unul dintre cele mai vechi parcuri de distracţii din lume. Aici, atracţiile sunt foarte variate şi pentru toate buzunarele, de la roller-coaster, trambuline, roţi centrifuge, carusel până la minigolf, trenuleţe sau bungee-jumping. Parcul este un loc public, intrarea fiind gratuită, însă vizitatorii plătesc separat pentru fiecare atracţie, instalaţie, aparat sau cursă.Tarifele variază între 1 şi 20 de euro, exceptând roata Ferris.

Danemarca: Parcul Tivoli din Copenhaga a fost deschis publicului, în 1843, ca o "grădină a plăcerilor", ce includea un bazar, o scenă pentru concerte şi câteva amenajări gen "roller coaster". Unul dintre cele mai vechi din Europa, parcul Tivoli este şi printre puţinele situate în centrul oraşului.

Curiozităţi despre parcuri

Roller-coaster-ul Kingda Ka este de oţel şi accelerează de la 0 la 205 km/h în doar 3,5 secunde, de 2-3 ori mai repede decât o maşină Porsche Carrera de ultimul tip.

Este cel mai rapid roller-coaster din lume. Are 139 de metri înălţime, deci mai mult de o treime din turnul Eiffel, cam cât un bloc de 45 de etaje, şi poate fi găsit în parcul Şase Steaguri din Jackson, New Jersey, SUA. Un astfel de "demon al vitezei" poate costa între 3,5 şi 10 milioane de euro şi reprezintă, de cele mai multe ori, punctul principal de atracţie al parcurilor de distracţii.

Cel mai cunoscut parc de distracţii din Europa, Disneyland Paris, a avut costuri iniţiale de circa 2,3 miliarde de dolari. A intrat pe profit abia la trei ani după deschidere. Pentru alegerea locaţiei parcului Disney, au concurat alte 1.200 de oraşe sau regiuni din Europa. Parcul are o suprafaţă de aproximativ 2.000 de hectare.

Cel mai vechi parc de distracţii din lume este Bakken, care s-a deschis în 1583, la Klampenborg, în Danemarca, lângă capitala Copenhaga.

Primul parc de distracţii din SUA a fost Parcul Leul de Mare, din Coney Island, Brooklyn, New York. El a fost construit în 1985.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite