De ce a primit un jandarm din București în contul personal peste 1,6 milioane lei. „Ce de bani!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un subofiţer de la Direcția de Jandarmerie a Municipiului București, care îşi aştepta zilele acestea salariul, s-a trezit că i-au intrat în cont peste 1,6 milioane lei, adică peste 300.000 de euro. Banii îi fuseseră viraţi într-o singură zi, în 250 de rate, potrivit Gândul.

Peste 1.200 de jandarmi vor asigura ordinea și siguranța publică din București, în perioada 12-12 aprilie

Asta în timp ce câteva sute de colegi jandarmi care îşi aşteptau banii nu îşi explicau de ce aceştia întârzie.

Misterul a fost lămurit rapid: toate cele 250 de salarii care trebuiau să ajungă la un grup de 250 de cadre militare ale Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București au fost virate, în tot atâtea rate, într-un singur cont.

Jandarmul, originar din Gorj, dar care lucrează în Bucureşti, care a primit și salariile colegilor a realizat un video în care arată câți bani avea în cont. „Ce de bani! Cum să nu vii la jandarmi? Într-o lună îți cumperi lamborghini, într-o lună iaht. Uite! Dau așa până mâine”, spune el.

Imediat Jandarmeria Capitalei s-a sesizat şi a luat primele măsuri. În urma sesizării acestei erori, jandarmului din Gorj i-a fost retrasă suma exorbitantă de bani.

„Din cauza unei erori tehnice de încărcare și preluare a unui fișier electronic, drepturile salariale aparținând unui grup de cadre militare ale Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București au fost virate în contul unui singur cadru militar al unității noastre din acel grup. La acest moment, se fac verificări cu privire la cauza acelei erori tehnice, fiind pentru prima dată când unitatea noastră se confruntă cu o astfel de situație”, a declarat maior Mihai Vornicu, ofițer de relații publice, Jandarmeria Capitalei.

Deşi un fost jandarm a afirmat că în experienţa lui de peste 20 de ani aşa ceva este fără precedent, potrivit unor surse din interiorul Jandrmeriei, în trecut a existat, totuşi, un incident asemănător. Atunci, salariile jandarmilor ar fi fost calculate și virate greșit, iar angajata de la Serviciul Financiar responsabilă de situație ar fi fost cercetată și sancționată.

Jandarmeria Capitalei a anunţat că angajaţii şi-au primit salariile

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București are zece brigăzi de jandarmi, adică circa 4.000 de angajați.

Iniţial, angajaților li s-a promis că plata salariilor va avea loc cel târziu luni, 15 aprilie, dar ulterior oficialii au revenit şi au precizat că situaţia a fost deja remediată și că se fac verificări cu privire la cauza acelei erori tehnice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite