Cele mai cunoscute legende cu pisici negre. De la ce li se trage faima proastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pisicile negreu nu au fost niciodată populare FOTO Shutterstock
Pisicile negreu nu au fost niciodată populare FOTO Shutterstock

Pisicile negre au fost mult timp considerate de supersitiţioşi drept creaturi care aduc nenorociri, la fel ca ziua de vineri 13, în care ne aflăm. Poveştile unor astfel de fiinţe magice şi terifiante pot fi găsite în folclorul din întreaga lume. Uneori sunt fantome, alteori sunt zâne sau demoni.

Cu toate că au culturi diferite, ţări ca Scoţia, Thailanda, Islanda şi Australia au în comun câteva poveşti incredibile despre pisici negre malefice. În unele legende, pisica neagră apare ca un vampir care suge sângele copiilor sau este uriaşă şi te poate mânca de Crăciun. Din acest motiv, probabil, pisica neagră a fost asociată cu ideea de spirit rău, care atrage ghinionul.

Asocierea pisicilor negre cu răul a fost făcută de mitologia greacă veche. Se spune că Hera, soţia lui Zeus, s-a supărat atât de mult pe un slujitor, Galinthias, care a spus că ea ar împiedica naşterea lui Heracle, încât l-a transformat într-o pisică neagră. În Europa Evului Mediu, unii oameni credeau că vrăjitoarele ar putea să se preschimbe în pisici negre şi să facă rău. 

Citeşte aici cele mai cunoscute legende despre pisicile negre, cum au fost exterminate într-o perioadă a istoriei şi ce consecinţe a avut acest lucru. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite