Beatrice Mahler îndeamnă bucureştenii la respectarea măsurilor de protecţie sanitară: carantinarea aduce cu sine alte reguli dure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, Beatrice Mahler, a făcut apel, marţi, la respectarea măsurilor de protecţie sanitară pentru a evita instituirea carantinei care ar aduce cu ea noi reguli, mult mai dure şi mai greu de suportat.

Întrebată dacă susţine, în calitate de medic, carantina în Capitală, în condiţiile creşterii numărului de infectări şi al pacienţilor internaţi în spital, Mahler a răspuns că ar fi mult mai important să respectam regulile pe care le avem, potrivit Digi 24.

"Să conştientizăm că orice carantinare aduce cu sine alte restricţii şi alte reguli dure, pe care să le respectăm şi pe care este greu să le ducem. Ar fi o carantinare după un an de restricţii. În spitale este foarte dificil sunt foarte mulţi pacienţi cu forme severe", a spus Mahler.

Totodată, medicul a vorbit şi despre importanţa vaccinării anti-COVID.

"Să fim conştienţi că singura metodă terapeutică reală şi bazată pe dovezi e vaccinul. Este o metodă profilactică ce poate fi aplicată, iar reacţiile adverse sunt minime şi pot fi preîntâmpinate", a precizat managerul Institutului "Marius Nasta". 

De altfel, şi premierul Florin Cîţu le-a cerut prefecţilor să ia măsurile necesare pentru a se asigura de respectarea „strictă” a regulilor, şi a declarat că nu-şi doreşte să se ajungă la carantinarea municipiului Bucureşti, dar decizia va fi luată după ce se vor asculta toate opiniile – atât ale specialiştilor, cât şi ale primarilor.

Iar ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a precizat că nu exclude măsura carantinei în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori.

De altfel, în ceea ce priveşte coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, în Bucureşti rata de infectare a ajuns luni la 5,67 cazuri la mia de locuitori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite