Ţine la distanţă tulburările digestive!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
durere burta

Orice om se confruntă cu dureri de stomac, dar acestea devin cu adevărat problematice în sezonul estival, când, în 90% din cazuri, alimentaţia, căldura şi igiena precară favorizează apariţia neplăcerilor digestive. Ca să te „pui la adăpost“ de aceste afecţiuni şi, la nevoie, să-ţi uşurezi suferinţa, ţine cont de următoarele sfaturi.

Aşa te fereşti de indigestie!

După o masă copioasă ori când combini prea multe feluri de mâncare ţi se face brusc rău? E posibil să fi făcut o indigestie alimentară! Afecţiunea se întâlneşte des la persoanele al căror stomac digeră cu greu alimentele şi suferă de boli ale vezicii biliare.

Simptome frecvente: Greaţă, arsuri, balonare şi dureri abdominale, uneori vărsături.

Cauze posibile: Mâncatul pe fugă, alimentele alterate, mâncărurile picante, consumul excesiv de alcool, fumatul, o cantitate prea mică sau prea mare de acid în stomac, stresul.

Cum o previi:  Dacă ştii că mai tot timpul ai probleme cu stomacul, mestecă bine hrana, nu mânca forţat, evită preparatele care nu-ţi priesc şi consumă fructe cu două ore înainte şi după mesele principale. La fel de important este să nu iei masa târziu (de preferat cu trei ore înainte de-a te culca) şi optează pentru alimente uşoare, ca să nu-ţi îngreunezi digestia.

Ce e de făcut: În caz de indigestie provocată de o cantitate prea mare de acid în stomac, mai ales atunci când nu suporţi durerea, încearcă să iei aspirină şi antiinflamatoare (cu apă, doar la nevoie, după masă). Ca să uşurezi simptomele afecţiunii, ai la dispoziţie şi pastilele care reduc aciditatea din stomac (antiacide).

Mai multe sfaturi utile găseşti pe clickpentrufemei.ro.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite