Talia prea mare scade performanţele sexuale la bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţa sexuală poate avea mult de suferit din cauza grăsimii abdominale a bărbatului FOTO: Shutterstock
Viaţa sexuală poate avea mult de suferit din cauza grăsimii abdominale a bărbatului FOTO: Shutterstock

Bărbaţii supraponderali ar trebui să scape de aproximativ 6 centimetri din talie pentru a nu-şi pune în pericol viaţa sexuală, arată un studiu american recent.

Trei sferturi din bărbaţii cu grăsime abdominală în exces suferă de disfuncţii erectile, comparativ cu doar un sfert din cei a căror talie este bine conturată, susţin oamenii de ştiinţă americani de la Centrul Medical Weill Cornell din New York, în urma unui studiu.


De asemenea, cei cu o circumferinţă a taliei mai mare de 100 de centimetri prezintă un risc crescut de a avea un somn întrerupt de vizitele dese la toaletă. Mai exact, în cadrul cercetării, 44% din bărbaţii supraponderali au mers la toaletă de două ori pe noapte, faţă de doar 16% din subiecţii aparţinând grupului cu un nivel normal de grăsime abdominală.

„Acest studiu demonstrează că obezitatea, o problemă tot mai răspândită la nivel global, afectează viaţa celor în cauză într-un mod mult mai profund decât se credea“, subliniază medicul Steven Kaplan, coordonatorul studiului.

Rezultatele studiului, obţinute în urma observării unui eşantion de 409 de bărbaţi supraponderali

Circumferinţa taliei Urinare de două ori pe noapte (%) Disfuncţii erectile (%) Probleme de ejaculare (%) 91 cm sau mai puţin 15% 32% 21% 91-101 cm 29% 50% 40% 102 cm sau mai mult 44% 74,5% 65%

Scăderea în greutate, un pas înainte

Se ştia deja că bărbaţii cu o circumferinţă a taliei mai mare de 100 de centimetri sunt mai predispuşi la hipertensiune arterială, la hipercolesterolemie (nivel crescut al colesterolului în sânge), boli de inimă şi diabet zaharat de tip 2 (noninsulinodependent).

Acum, cercetătorii americani au observat că şi problemele sexuale sunt un risc la fel de mare. Explicaţia oferită de cercetători este că obezitatea reduce performanţele sexuale ale bărbaţilor fiindcă grăsimea în exces afectează nivelul hormonilor responsabili cu asigurarea unui flux sangvin normal la nivelul pelvisului.

Potrivit specialistului Steven Kaplan, în cazul în care un bărbat supraponderal prezintă probleme sexuale cum ar fi disfunţiile erectile sau tulburările de ejaculare, o primă măsură trebuie să fie scăderea în greutate. În cadrul studiului s-a observat că o diminuare cu doar 6 centimetri a circumferinţei taliei a îmbunătăţit viaţa sexuală a participanţilor.

Şi dimensiunea este influenţată de grăsime

Grăsimea excesivă de la nivelul abdomenului mai creează o problemă sexuală în cazul bărbaţilor, şi anume una numită de medici „penis ascuns“. Este vorba despre faptul că bărbaţii supraponderali observă o reducere chiar cu 2 centimetri a lungimii organului sexual, potrivit medicului Călin Doboş, specialist în chirurgie facială şi în chirurgie plastică, de la Clinica Hyperion din Galaţi.

De altfel, el spune că la cabinetul lui se prezintă mulţi bărbaţi cu astfel de probleme care solicită intervenţii pentru îndepărtarea grăsimii excesive din partea inferioară a abdomenului.
 

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite