Simptomele ascunse ale diabetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice suspiciune de diabet trebuie să te facă să te trimită la un medic.
Orice suspiciune de diabet trebuie să te facă să te trimită la un medic.

Dacă pierzi în greutate fără vreun motiv sau dacă simţi nevoia să bei multă apă, este posibil să suferi de diabet zaharat, dar acestea nu sunt singurele indicii care te pot duce cu gândul la această boală.

Alături de un nivel crescut al glicemiei, diabetul este semnalat de senzaţia de gură uscată, nevoia de a bea chiar şi patru litri de apă pe zi şi de a mânca tot timpul, urinarea în cantităţi mari, scăderea în greutate. Potrivit medicului diabetolog Adrian Copcea, „în formele extreme ale hiperglicemiei pot apărea inclusiv greaţa, vărsăturile, mirosul de acetonă al pielii“.

Unele semne sunt subtile

Sunt situaţii în care diabetul nu are simptome uşor de observat. Alteori, pot fi semne care n-au legătură în aparenţă cu această boală: mâncărimi ale pielii, infecţii urinare care apar în mod repetat, răni care se vindecă mai greu, tulburări de vedere, oboseală. În plus, sunt cazuri în care diabetul provoacă unele complicaţii ale sistemului nervos, ceea ce poate da furnicături sau amorţeli ale extemităţilor.

Medicul Copcea atrage atenţia asupra faptului că „până şi anumite sindroame din sfera endocrină sau ginecologică se înrudesc cu diabetul prin intermediul defectelor insulinei, cum este sindromul ovarelor polichistice. De asemenea, unele manifestări cutanate, precum colorarea brună a pielii axilare, mai ales la copii, pot fi tipice pentru rezistenţa la insulină“.

Descoperă pe clickpentrufemei.ro şi alte simptome ascunse ale diabetului.

Bea acest suc şi spune adio diabetului!

Aceste obiceiuri zilnice pot creşte riscul de a face diabet

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite