Articol publicitar

România, în topul țărilor preocupate de sănătate. Află toate statisticile din cel mai nou studiu HUAWEI

0
0
Publicat:

95% dintre români vor să-și îmbunătățească cel puțin un aspect din stilul lor de viață. În prezent, doar 60% adoptă obiceiuri relativ simple și mai sănătoase.

Romania HUAWEI Health Survey jpg

Sunt doar două dintre statisticile care au reieșit în urma celui mai recent studiu realizat de HUAWEI și Ipsos la nivelul a opt țări europene, printre care și România. Un alt detaliu interesant este acela că 85% dintre utilizatorii de ceasuri inteligente din țara noastră sunt mai preocupați de monitorizarea activităților și au fost determinați să își schimbe în mod pozitiv comportamentul.

Statisticile din România și obstacolele întâlnite

La fel ca și în cazul celorlalte țări analizate în cadrul Studiului de Sănătate European HUAWEI, avem intenții bune, dar rezultate uneori sub așteptări. 91% dintre români își doresc să fie cât mai sănătoși din punct de vedere fizic și psihic. Ca puncte principale de interes, cele mai frecvente mențiuni sunt următoarele:

●     Capacitatea de odihnă - 89%

●     Imunitatea - 89%

●     Rezistența la stres - 88%

●     Calitatea și durata somnului - 88%

●     Alimentația sănătoasă - 87%

●     Capacitatea de concentrare - 87%

Deși 87% dintre respondenții din România înțeleg că stilul de viață are un impact semnificativ asupra sănătății lor, numai 60% încorporează obiceiuri relativ simple în stilul lor de viață:

●     Limitarea sau evitarea alcoolului și stimulentelor - 61%

●     Consumul adecvat de apă - 57%

●     Menținerea contactelor sociale - 55%

●     Mișcarea zilnică - 46%

Un alt obstacol în calea unui stil de viață mai sănătos este lipsa de informare. Chiar dacă avem mai multe cunoștințe despre indicatorii de sănătate în comparație cu germanii, englezii, spaniolii sau italienii, doar 50% dintre respondenții din cadrul studiului au știut să precizeze intervalul optim pentru temperatura corpului.

Romanii si sanatatea Studiu Ipsos Huawei (2) jpg

Schimbări majore în stilul de viață în cazul utilizatorilor de ceasuri inteligente

Potrivit studiului HUAWEI, 30% dintre români au un smartwatch, iar 9 din 10 folosesc cel puțin o funcție de sănătate, precum măsurarea pulsului, urmărirea activității fizice, măsurarea tensiunii arteriale, monitorizarea calității și a duratei somnului sau indicele de saturație a oxigenului din sânge.  74% dintre utilizatori susțin că analiza și sugestiile primite de la smartwatch au influențat schimbările în viața lor și au adoptat activități noi:

●     Și-au îmbunătățit rutina de exerciții fizice - 52%

●     Au început să acorde prioritate obiceiurilor de somn - 43%

●     Au început să facă mai multă mișcare - 39%

●     Au început să ia mai multe pauze la locul de muncă - 28%

●     au făcut modificări în dieta lor - 26%

Concluzia generală a cercetării HUAWEI este că utilizatorii de smartwatch-uri tind să se simtă mai în formă și mai sănătoși decât ceilalți.

Romanii si smartwatchurile Ipsos Huawei (2) jpg

Smartwatch-urile HUAWEI, dotate cu indicatori avansați de sănătate, în oferta de Crăciun

Am scris deja despre investițiile pe care HUAWEI le-a făcut în cel mai nou laborator de cercetare din Helsinki, dedicat sănătății și fitness-ului. Acolo s-au amenajat cinci zone majore de testare, iar cercetările acoperă mai mult de 20 de sporturi și urmăresc peste 200 de indicatori fiziologici și biomecanici. Monitorizarea activităților se face atât cu ajutorul unor dispozitive speciale, cât și cu cel mai nou model de ceas inteligent din portofoliul companiei, HUAWEI WATCH GT 4.

Acest smartwatch este combinația perfectă între design, specificații de top și funcții de monitorizare a sănătății. Mai mult decât atât, HUAWEI a pregătit și o ediție limitată de Crăciun, care se regăsește și în oferta HUAWEI Store. În magazinul online oficial din România, vei găsi și alte idei de cadouri, discounturi generoase și alte avantaje, precum livrarea gratuita sau plata în 12 rate fără dobândă.

Christmas Offer Huawei jpg

Așadar, este momentul perfect de a face o schimbare în bine în stilul tău de viață. Un smartwatch te poate ajuta să-ți găsești mai repede echilibrul, fie că e vorba de antrenamente, obiceiuri de somn, reducerea nivelului de stres sau modificări de dietă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite