Medicul Ioan Bogdan Furtună: Vreau aprecierea pacientului român. Let`s make Colțea great again!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Ioan Bogdan Furtună, managerul spitalului Colțea spune care este cel mai important obiectiv din proiectul său de management: Vreau aprecierea pacientului român 

Medicul Ioan Bogdan Furtună la Adevărul Live despre proiectul de management la Colțea
Dr. Ioan Bogdan Furtună, managerul spitalului Colțea Sursa foto Adevărul

Colțea este azi un spital hemato-oncologic. Cu o istorie de peste 300 de ani, Colțea este locul unde s-au pus bazele școlii de medicină din România. La începutul sec al XIX lea, era unul dintre primele mari spitale din Europa, dupa Berlin si Londra. În Interviurile Adevărul Live, noul manager arată care este situația actuală a spitalului și cum vrea să-i redea gloria de altă dată.

Aprecierea pacientului pentru spital este principalul obiectiv al actualei administrații

Noul manager al spitalului, medicul Ioan Bogdan Furtună arată în ediția Adevărul Live, realizată de Antoaneta Banu care sunt principalele etape din programul său de management:

1.dotarea spitalului cu aparatura medicală nou, corespunzătoare în lipsa căreia corpul medical nu poate să ofere performanțe în tratarea pacientului,

2.acreditarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate a spitalului, care în acest moment lipsește, dar care este de mare importanță, pentru că ea oferă pacientului siguranța serviciilor pe care le primește în acest spital,

3.programul de digitalizare și modernizare a întregii structuri IT a spitalului, care va asigura un flux rapid și o evidență sigură pe toate nivelele de activitate din spital,

4.obținerea de fonduri pentru investiții în sistemul de control privind infecțiile nosocomiale din spital,

5.reabilitarea și modernizarea unor spații din spital care să ofere pe lângă servicii medicale de calitate pacientului și un regim hotelier, de cazare, decent,

Managerul Furtună spune că acestea sunt primele și cele mai importante etape pe care el, împreună cu echipa sa de la administrația spitalului le au de pracurs.

Toate sunt însă gândite pentru a oferi pacientului din spitalul Colțea servicii medicale de calitate. Pentru medicul Furtună aprecierea care vine de la pacient este cel mai important obiectiv pe care îl urmărește.

“Nimeni nu vine la spital de plăcere, ci dintr-o nevoie mare. Mă intersează aprecierea pacientului pentru spitalul Colțea. Să știu că el este mulțumit de ceea ce I se oferă aici, din punct de vedere medical, cazare. Asta este împlinirea mea și știu că pot obține rezultate doar împreună cu echipa. Sau cum se zice pe la noi, să tragem toți la aceași căruță” spune dr. Ioan Bogdan Furtună, managerul spitalului Colțea, în Interviurile Adevărul Live.

Let`s make Colțea great again!

Medicul Furtună are exeperiență de management în mediul privat și în cel de stat. Cea mai recentă funcție publică a fost cea de director medical la spitalul Colentina, în perioada 2018-2020.

În mai 2022 a fost numit manager interimar al spitalului Colțea. La preluarea funcției, a lansat chiar și sloganul proiectului său de management: Let s make Colțea great again! Cum justifică managerul acest slogan?

“La Colțea s-a format medicina românească. Viziunea mea este să-l aduc unde trebuie și unde merită să fie. A rămas în urmă, pentru că și perioada de pandemie a contribuit la asta. Dar a venit momentul să revină la normalitate. Suntem concentrați pe dotarea spitalului cu aparatură nouă pe care dorim să o aducem până la finalul anului, fiind evaluată la 30 milioane de lei, ceea ce înseamnă foarte mult. Pentru a oferi servicii de calitate pacientului, ai nevoie de dotare cu tehnologia modernă și spații de cazare de calitate, pentru bolnav” spune medicul manager de la spitalul Colțea pentru Adevărul Live.

De la preluarea mandatului său și până acum, managerul și echipa sa de la spitalul Colțea au pornit la rezolvarea principalelor urgențe din instituție.

În 2021, blocul de sterilizare din spital s-a defectat, timp de un an instrumentarul medical și costumația corpului medical fiind dezinfectate într-un alt spital. Dr. Furtună spune în Adevărul Live că deja s-a finalizat achiziția echipamentului pentru sterilizare.

Spitalul Colțea nu mai avea de ceva vreme un aparat CT care să funcționeze, iar managerul spune că deja pe 2 noiembrie, la Colțea va ajunge unul nou.

Acreditarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate pe care spitalul Colțea nu o are este un proces amplu, cu mai multe etape de parcurs.

Managerul spune că spitalul avea planificată o acreditare pentru septembrie 2022, dar  noua  echipă care administrează spitalul nu avea timpul necesar pentru parcurgerea întregului proces.

Dar, așa cum decalră medicul Furtună, în Adevărul Live, acreditarea ANMCS va avea loc în februarie 2023.  Pentru manager și echipa sa acreditarea este o urgență pentru că aceasta oferă siguranța serviciilor medicală, obiectivul medicului Furtună fiind foarte clar. 

Medicul Ioan Bogdan Furtună, managerul spitalului Colțea spune care este cel mai important obiectiv din proiectul său de management: Vreau aprecierea pacientului român Urmărește integral ediția Adevărul Live și află cum arată întregul program de management pe care medicul Ioan Bogdan Furtună îl are pentru spitalul Colțea.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite