Cercetătorii chinezi au inventat un nou electrod nervos pentru a trata accidentul vascular cerebral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii din China au dezvoltat de curând un nou tip de electrod nervos implantabil din hidrogel pentru a îmbunătăţi recuperarea şoarecilor după ce au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC).

AVC-ul este este una dintre principalele cauze ale handicapului motor. FOTO Arhivă
AVC-ul este este una dintre principalele cauze ale handicapului motor. FOTO Arhivă

Este vorba despre o metodă ce oferă o nouă perspectivă asupra tratamentelor cu ajutorul tehnologiei bazate pe interfaţa creier-computer, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Accidentul vascular cerebral este una dintre principalele cauze ale hemiplegiei şi ale handicapului motor.

Cercetătorii se aşteaptă ca tehnologia emergentă de interfaţă creier-computer să realizeze reglarea comportamentului de ardere a neuronilor, a funcţiei sinaptice şi a circuitului nervos al creierului, promovând în acelaşi timp recuperarea neuronilor şi a circuitelor nervoase deteriorate.

Ce poate face un electrod nervos implantabil din hidrogel

Specialiștii din echipa care a realizat noul studiu, condusă de Zhang Qiang de la Institutul de Chimie Aplicată Changchun din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe, a dezvoltat un nou tip de electrod nervos implantabil din hidrogel, care poate să obţină informaţii cerebrale in situ şi să regleze nervii cerebrali la nivelul unei singure celule.

Au monitorizat informaţiile nervoase din creier timp de opt săptămâni consecutive, cercetătorii asiatici folosind tehnologia de reglare fotogenetică a nervilor pentru a regla atât circuitele neuronale din creier, cât şi răspunsurile membrelor.

De ajutor în recuperarea funcţiilor motorii

Reglarea neuronilor vătămaţi în zonele cerebrale ale şoarecilor afectaţi de accidente vasculare cerebrale poate reduce în mod eficient zona de infarct a ţesutului cerebral şi poate să inducă recuperarea funcţiilor motorii.

Tehnologia a înregistrat progrese în ceea ce priveşte proiectarea electrozilor de detectare a nervilor, monitorizarea semnalelor nervoase, reglarea nervilor şi tratamentul accidentelor vasculare cerebrale, având, de asemenea, valoare aplicativă în obţinerea de informaţii despre nervii cerebrali şi tratarea disfuncţiilor cerebrale, a precizat profesorul Zhang Qiang.

Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică Advances Materials.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite