Ce trebuie să ştii dacă iei medicamente contra durerilor de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când durerea de cap devine chinuitoare, iei primul analgezic la care te gândeşti sau pe care îl ai la îndemână. Totuşi, este nevoie să iei în calcul anumite aspecte înainte de a face gest fără a cere sfatul unui medic.

Cu sau fără cofeină?

Dacă ai o durere de cap insuportabilă, este posibil să iei un medicament care conţine cafeină. Producătorii includ acest ingredient deoarece ajută la tratarea durerii într-un timp mai scurt. Totuşi, cafeina, ca stimulator al sistemului nervos central, are o serie de efecte secundare, ca iritabilitatea sau anxietatea. De aceea, este indicat să optezi pentru acele analgezice care nu au cafeină.

Evită excesul de paracetamol

Verifică prospectul înainte de cumpărarea unui medicament cu acetaminofen (paracetamol), pentru că unele pot conţine cafeină. Acest tip de analgezic nu creează dependenţă, dar dă reacţii adverse în cazul în care iei o supradoză. Printre simptomele excesului de acetaminofen se numără  greaţa, diarea, balonarea, disconfortul stomacal, transpiraţia abundentă.

Ibuprofenul nu se ia pe termen lung

Pentru reducerea durerilor şi inflamaţiilor, apelezi adesea la medicamentele cu ibuprofen. Acestea combat şi durerea de cap, dar trebuie să reţii că, dacă le iei pe o perioadă mai mare de timp, peste 3 zile consecutiv, îţi cresc riscul de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Aceleaşi efecte le poate avea şi supradozarea, după cum avertizează Agenţia Europeană a Medicamentului: „Dozele mari de ibuprofen (care depăşesc 2.400 mg pe zi) trebuie evitate de pacienţii care suferă de tulburări cardiace sau circulatorii grave, precum insuficienţa cardiacă, bolile cardiovasculare sau de cei care au avut crize cardiace sau un accident vascular cerebral”.

Află pe clicksanatate.ro şi alte lucruri despre administrarea pastilelor pentru migrene

Remedii naturale contra constipaţiei

Profilul TORCH: când se recomandă şi ce probleme depistează

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite