Cataracta tratată în mod natural. Flavius Țurcanu, optometrist și antrenor pentru sănătatea ochilor: „O dovadă că se poate“

0
Publicat:

Vindecarea se bazează pe exercițiile oculare promovate de optometristul Flavius Țurcanu, antrenor pentru sănătatea ochilor. Exercițiile oculare trebuie completate, bineînțeles, de o alimentație sănătoasă și de odihnă.

SURSA Flavius Țurcanu
SURSA Flavius Țurcanu

Cataracta este rezultatul tulburării cristalinului natural al ochiului. Când cataracta este prezentă, există modificări vizibile ale vederii care vin odată cu ea.

De exemplu, vederea încețoșată este un rezultat extrem de frecvent. În plus, este posibil să deveniți foarte sensibil la lumină, să aveți dificultăți de a vedea noaptea sau să aveți o vedere dublă.

În timp ce aceste simptome pot face viața de zi cu zi mai dificilă, există câteva modalități de a face funcționarea cu cataractă mai ușoară.

Exerciții pentru ochi

Anumite exerciții ne pot ajuta să alungăm oboseala din ochi. Întărirea mușchilor oculari nu poate vindeca de tot cataracta, dar poate ajuta la încetinirea progresiei.

Flavius Țurcanu, promotor al exercițiilor oculare. FOTO Arhiva personală
Flavius Țurcanu, promotor al exercițiilor oculare. FOTO Arhiva personală

Încercați să dați ochii peste cap de câteva ori într-un cerc în sensul acelor de ceasornic, apoi inversați o mișcare în sens invers acelor de ceasornic. De asemenea, puteți încerca să vă mișcați ochii dintr-o parte în alta sau sub forma cifrei 8.

Un alt exercițiu de încercat ar putea fi schimbarea focalizării, concentrându-vă pe un deget ținut la câțiva centimetri de față, apoi deplasându-vă la un obiect mai îndepărtat.

Vindecarea pe cale naturală a cataractei este greu de obținut, dar nu imposibilă. Specialiștii spun că, în prezent, există anumite tehnici, exerciții, care ar putea îmbunătăți vederea și ar ajuta chiar și la renunțarea la ochelari.

Ce se întâmplă dacă nu faci exerciții oculare?! Pot apărea degenerescență maculară, glaucom, cataractă. Aud mereu întrebarea de la diverse persoane: ce pot face pentru vederea mea? Este o întrebare pe care o primesc de la cei care au miopie, hipermitropie, ambliopie, cataractă sau orice altă manifestare. Soluțiiile, pentru mine, sunt simple, dar pentru cineva care este la început de drum, pare complicat. Exercițiile oculare pot aduce claritate în călătoria pentru transformarea vederii”, spune Flavius Țurcanu, optometrist și coach pentru sănătatea ochilor.

Acesta organizează tabere pentru relaxarea și claritatea vederii, în care cursanții deprind acele exerciții care ajută vederea. Un astfel de cursant spune că vederea i s-a îmbunătățit simțitor în urma practicării acestor exerciții.

Cataracta se tratează în mod natural. Să o felicităm pe Carmen, că este o dovadă că se poate. Cum a reușit? A participat în Tabăra Educația Vederii din Iunie 2022 și cu răbdare și perseverență a aplicat ce a învățat iar la un an de la tabără, acestea sunt rezultatele - pe care mi le-a împărtășit”, precizează Flavius pe pagina sa de Facebook.

Dovada că se poate ameliora cataracta cu ajutorul exercițiilor oculare. SURSA Flavius Țurcanu
Dovada că se poate ameliora cataracta cu ajutorul exercițiilor oculare. SURSA Flavius Țurcanu

Cataracta este o afecțiune a cristalinului ochiului care îl face să devină opac. Acest lucru poate provoca vedere încețoșată, sensibilitate la lumină și alte probleme de vedere.

Pe lângă exercițiile care pot îmbunătăți vederea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la prevenirea sau întârzierea progresiei acesteia. Acestea includ o dietă sănătoasă, bogată în fructe, legume și cereale integral, purtarea de ochelari pentru a feri ochii de razele de soare și pentru a vă proteja de ultraviolete (UV), renunțarea la fumat, controlul nivelului de zahăr din sânge sau tratarea altor afecțiuni medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul.

Dacă aveți cataractă, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite