Asistentele medicale ar trebui să aibă unghiile scurte şi fără ojă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistentele medicale trebuie să aibă unghiile scurte şi fără lac
Asistentele medicale trebuie să aibă unghiile scurte şi fără lac

Asistentele medicale britanice au fost avertizate cu privire la unghiile false şi la utilizarea ojei, imediat după ce un studiu a sugerat că, în lipsa unor măsuri de igienă riguroasă a mâinilor, există un risc ridicat de infecţii.

Ghidurile asistentelor din Marea Britanie specifică faptul că unghiile ar trebui să fie scurte şi fără lac sau ojă colorată. Însă, un sondaj al Universităţii Cardiff din Marea Britanie, realizat pe aproape 500 de eleve la o şcoală sanitară, a scos la iveală  faptul că 60% din asistente nu se conformează regulilor, notează BBC.

Fiecare dintre cele 488 de studente chestionate în cadrul sondajului au răspuns că au observat cel puţin o încălcare a protocolului împotriva infecţiilor: fie nu se spălau pe mâini între consultaţii, fie aveau unghiile mari şi date cu ojă. Cercetătorii americani spun că datele aflate cu ajutorul acestui sondaj sunt reale şi demonstrează că practicile neigienice sunt răspândite peste tot în lume.

„Unghiile ar trebui să fie scurte şi fără lacuri sau oje colorate. Unghiile false nu trebuie acceptate în nicio situaţie. Oja şi unghiile lungi pot avea bacterii şi pot împiedica o bună igienizare a mâinilor. Autorităţile ar trebui să implementeze politici clare asupra personalului medical, inclusiv privind uniformele şi echipamentul de lucru pentru a preveni infecţiile“, declară Tom Sandford de la Colegiul Naţional al Asistenţilor Medicali din Marea Britanie.


Citeşte şi:

Tatuajele pe cuticule, cea mai nouă tendinţă în înfrumuseţarea unghiilor

Dacă ai încercat vreodată tatuajele pe unghii şi alte tehnici folosite pentru înfrumuseţarea unghiilor, un nou efect a apărut pe piaţă: tatuajele pe cuticule.

Ciuperca unghiilor se învinge cu laser

Ciupercile localizate la nivelul unghiei afecteaza în jur de 10% din totalul populaţiei adulte şi sunt inestetice, fiindcă îngroaşă şi îngălbenesc ţesutul. Grav este că se extind rapid şi că pot duce la pierderea unghiei daca nu sunt tratate corespunzator.

Opt obiceiuri care îţi fac rău: cum scapi de ele

Dacă obiectivele pe termen lung pe care ţi le-ai propus la început de an sunt prea dificil de atins, ai putea să exersezi renunţarea la obiceiuri aparent nevinovate, dar nesănătoase.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite