Aşa previi bolile renale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul
 dintre obiceiurile care te ajută să ai rinichi sănătoşi constă în 
antrenamentul fizic, deoarece ajută la optimizarea metabolismului, 
promovând eliminarea substanţelor reziduale care se acumulează în sânge.
Unul dintre obiceiurile care te ajută să ai rinichi sănătoşi constă în antrenamentul fizic, deoarece ajută la optimizarea metabolismului, promovând eliminarea substanţelor reziduale care se acumulează în sânge.

Rinichii îndeplinesc mai multe funcţii în organism, ei jucând un rol foarte important în menţinerea sănătăţii generale. Din acest motiv, este necesar să adopţi obiceiuri sănătoase pentru a-i stimula şi pentru a preveni dezvoltarea bolilor asociate acestora.

Renunţă la fumat

Deşi asociăm fumatul cu bolile respiratorii, este vital să observăm că acesta este, de asemenea, legat de alte boli cronice. Compuşi toxici prezenţi într-o ţigară ajung să circule prin fluxul sangvin, afectând sănătatea cardiovasculară şi a rinichiului. De fapt, fumatorii au de trei ori mai multe riscuri de a dezvolta insuficienţă renală comparativ cu nefumatorii.

Adoptă o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă

Chiar dacă pare greu de crezut, alimentaţia joacă un rol foarte important în modul în care rinichii îşi îndeplinesc sarcinile. În timp ce produsele organice sunt bune pentru detoxificarea corpului, alimentele prelucrate şi zaharurile îngreunează funcţiile şi pot creşte riscul de infecţii.

Descoperă cum poţi preveni apariţia bolilor renale pe clickpentrufemei.ro

Semnale de alarmă date de rinichi

Remedii care alungă durerile de rinichi

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite