Vreme deosebit de caldă, dar instabilă. Unde fac ravagii vijeliile violente, cât mai îndurăm temperaturi sufocante

0
Publicat:

Vreme deosebit de caldă în zonele de câmpie, dar instabilă în celelalte regiuni. Meteorologii anunță averse şi descărcări electrice în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, precum şi la munte, şi doar pe arii restrânse în rest.

Vreme deosebit de instabilă în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock
Vreme deosebit de instabilă în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock

Duminică, 2 iulie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi în general instabilă. Cu precădere ziua, în cea mai mare parte a ţării, local vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi vijelii şi căderi de grindină. Pe arii restrânse – în intervale scurte de timp sau prin acumulare – mai ales în nord-vest, centru şi în zonele de munte se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20-25 l/mp. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua precedentă, exceptând regiunile estice şi sud-estice unde vor caracteriza încă o vreme călduroasă, se vor încadra în general între 25 şi 34 grade Celsius, iar minimele între 12 şi 21 grade Celsius.

În București, vremea va fi în general instabilă şi, cu precădere după-amiaza, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere faţã de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30  grade Celsius, iar cea minimă se va fîncadra între 16 și 18 grade Celsius.

Averse, descărcări electrice și grindină

Luni, 3 iulie, tot vreme instabilă se anunță. Cu precădere ziua, în cea mai mare parte a ţării, local vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtã durată ale vântului. Izolat vor fi vijelii şi căderi de grindină. Pe arii restrânse – în intervale scurte de timp sau prin acumulare – mai ales în nord-vest, centru şi în zonele de munte se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20-25 l/mp. Temperaturile maxime, în scădere faţã de ziua precedentă, exceptând regiunile estice şi sud-estice unde vor caracteriza încă o vreme călduroasă, se vor încadra în general între 25 şi 34 grade Celsius, iar minimele vor avea valori cuprinse între 12 şi 21 grade Celsius.

În Capitală, vremea va fi în general instabilă şi, cu precădere după-amiaza, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30  grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 16 și 18 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite