Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare: Căldura se instalează în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valorice termine pentru săptămâna viitoare ar urma să fie mai ridicate decât cele specifice pentru această perioada a anului, iar canicula se va instala peste tot în țară.

foto femeie care stă la soare/caniculă
Prognoza meteo pentru 17-23 iunie

Deși canicula va fi o realitate greu de evitat peste tot în țară, vor exista abateri termice pozitive mai accentuate în regiunile sudice ale țării, potrivit datelor publicate de Agenția Națională de Meteorologie (ANM).

De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, acest fenomen fiind mai accentuat în zonele montane.

În Capitala, cea mai caldă zi va fi ziua de joi, când maxima de temperatură se va situa la 36°C iar minima nopții se va situa la 19°C. În restul săptămânii, maximele se vor situa între 33 și 35 de grade Celsius, iar nopțile vor fi mai călduroase decât de obicei.

În weekend, vremea în Bucutrești va fi specifică acestei perioade de vara, temperatura maximă a zilei fiind de 34°C iar minimele nopții variind între 19 și 20°C. Sâmbătă, vântul va adia ușor și vor exista 5% șase de precipitații pe timpul zilei, și 10% șanse de precipitații pe timpul nopții. Probabilitatea de ploaie crește însă duminică, când se vor înregistra 25% șanse de precipitații atât ziua cât și noaptea, iar vântul ma adia ușor în continuare.

La mare, în Constanța, săptămâna viitoare va fi marcată de valori specifice acestei perioade, cuprinse între 27°C și 30°C, iar șansele de precipitații vor fi sub 10% pe toată perioada săptămânii viitoare, iar nopțile vor fi, de asemenea, călduroase, temperata media fiind de 20°C pentru toată săptămâna viitoare.

În weekend, pe litoral se vor înregistra temperaturi specifice acestei perioada, maxima în ambele zile fiind de 27°C iar minima nopții fiind de 21°C.

La munte, în Sinaia, săptămâna viitoare temperaturile vor fi mai joase, cuprinse între 25°C și 31°C. Cea mai călduroasă zi a săptămânii va fi ziua de sâmbătă, când maxima zilei va fi de 31°C iar minima nopții se va situa în jurul valorii de 17°C. Șansele de precipitații sunt totuși mai crescute în zona montană, variind între 14% și 60%.

MeteoPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite