Prognoza specială pentru București: temperatura maximă urcă la 19 grade Celsius, miercuri

0
Publicat:

Valorile de temperatură vor fi cu mult peste cele normale specifice perioadei la Bucureşti, astfel că pe parcursul zilei de miercuri temperatura maximă va urca la 19 grade Celsius, potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru municipiul Bucureşti.

parc 2 JPG

Temperatura minimă va fi de 3 - 5 grade Celsius, anunță Agerpres. Cerul va fi mai mult senin în Capitală, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de până la 40 km/h).Meteorologii au mai emis miercuri o atenţionare Cod galben de vânt valabilă până joi în Carpaţii Orientali.  

Cât mai stă în România valul de aer tropical. Anunțul ANM despre ce ne așteaptă, unde ninge

Vreme anormal de caldă Vreme anormal de caldă se anunță în continuare în țara noastră. Valul de aer tropical ne răsfață cu temperaturi de primăvară. De altfel, până la mijlocul lunii februarie, meteorologii anunță temperaturi mai mari cu 101-5 grade Celsius decât normale perioadei.

Ieri, 6 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), s-au înregistrat cele mai ridicate valori termice din luna februarie.

Masa de aer caldă va fi de interes pentru toată această săptămână, pentru că vorbim de temperaturi maxime zilnice în fiecare zi, cuprinse în general între 8 până la 19-20 grade Celsius. Semnalul este că, cel puțin până la jumătatea acestei luni, vorbim de o vreme mult mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, maximele fiind mai ridicate, cu mai mult de 10°-15° față de normalul date din calendar”,  a explicat la  Antena 3 , Elena Mateescu, directorul ANM.

Ieri dimineață, la 64 de stații din nou, temperaturile minime au atins cele mai ridicate valori pentru o zi de 6 februarie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră. Au fost 22 grad la Calafat, Băileşti, Bechet, Zimnicea, 20-21 în Capitală.

Temperaturile vor fi deosebit de ridicate săptămâna aceasta, pentru perioada în care ne aflăm, apoi iarna se întoarce. Maximele vor ajunge până la 19 grade Celsius, potrivit meteorologilor. Deși va fi deosebit de cald, vântul va bate cu putere în majoritatea zonelor țării.  

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite