Alertă meteo: cod galben de vânt puternic. Care sunt zonele cele mai afectate de vijelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este alertă meteo de vreme rea. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de vânt pentru mai multe județe. În Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 70...80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m rafalele vor fi de 100…120 km/h.

Vânt puternic în mai multe județe FOTO Shutterstock
Vânt puternic în mai multe județe FOTO Shutterstock

Meteorologii au emis un cod galben de vânt pentru mai multe județe din zona Carpaților Orientali.

Conform ANM, până mâine dimineață la ora 10.00 vor fi intensificări ale vântului. În Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 70...80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m rafalele vor fi de 100…120 km/h.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, mai spun meteorologii.

Alerta meteo 7 feb 2024

Cât mai stă în România valul de aer tropical. Anunțul ANM despre ce ne așteaptă, unde ninge

Vreme anormal de caldă Vreme anormal de caldă se anunță în continuare în țara noastră. Valul de aer tropical ne răsfață cu temperaturi de primăvară. De altfel, până la mijlocul lunii februarie, meteorologii anunță temperaturi mai mari cu 101-5 grade Celsius decât normale perioadei.

Ieri, 6 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), s-au înregistrat cele mai ridicate valori termice din luna februarie.

" Masa de aer caldă va fi de interes pentru toată această săptămână, pentru că vorbim de temperaturi maxime zilnice în fiecare zi, cuprinse în general între 8 până la 19-20 grade Celsius. Semnalul este că, cel puțin până la jumătatea acestei luni, vorbim de o vreme mult mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, maximele fiind mai ridicate, cu mai mult de 10°-15° față de normalul date din calendar”,  a explicat la  Antena 3 , Elena Mateescu, directorul ANM.

Ieri dimineață, la 64 de stații din nou, temperaturile minime au atins cele mai ridicate valori pentru o zi de 6 februarie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră. Au fost 22 grad la Calafat, Băileşti, Bechet, Zimnicea, 20-21 în Capitală.

Vântul bate cu putere

Miercuri, 7 februarie,  valorile de temperatură  vor fi cu mult peste normele specifice perioadei, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei și 19…20 de grade, izolat în regiunile sudice, iar minimele între -2 și 8 grade . Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va prezenta înnorări temporare. Vor fi ploi slabe local în Maramureș și izolat în Crișana și Transilvania. În Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, trecător se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Orientali (rafale de 80…100 km/h), dar local și temporar și în zonele joase de relief (rafale de 45…55 km/h). Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, îndeosebi în vestul și centrul teritoriului.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite