Furtuna Isha a ajuns în România. Meteorologii avertizează că jumătate de țară va fi sub cod de viscol și vânt puternic

0
Publicat:

Furtuna Isha care a lovit nordul Europei a ajuns și în România. Meteorologii anunță viscol la munte și vânt puternic în aproape jumătate de țară.

Vremea se strică din nou în România FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Vremea se strică din nou în România FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Furtuna Isha a lovit cel mai puternic la munte. La Rânca, doar cei curajoşi au ieşit din pensiuni. Vântul de peste 110 kilometri pe oră a spulberat zăpada, astfel încât nu mai vedeai aproape nimic în jur, conform Antena 3 CNN.

Meteorologii au emis o nouă avertizare de rafale de vânt puternice şi viscol intens la munte, valabilă până sâmbătă seară.

Rafelele dezlănţuite au amplificat mult senzaţia de frig. Dimineaţă, cea mai mică temperatură era la Vârful Omu, în Bucegi, minus 20 de grade Celsius. Iar la Bâlea Lac, termometrele arătau minus 15.

Din cauza vântului puternic, instalaţiile de transport pe cablu din masivul Postăvarul nu au funcţionat. Vremea rea a anulat astăzi cea mai importantă competiţie de schi alpin din Poiana Braşov. Viscolul a pus stăpânire pe toate pârtiile şi la Sinaia

„Aşteptăm precipitaţii care vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsoare pentru zona Maramureşului, Transilvaniei şi partea de nord a Moldovei. Pentru partea de vest a teritoriului, pentru zonele joase vor predomina ploile“, a anunțat Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite