Zeci de magazine Penny, închise din cauza mizeriei

0
Publicat:

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei la magazine Penny după ce au fost găsite mai multe nereguli

Nereguli la Penny FOTO Horia Constantinescu / Facebook
Nereguli la Penny FOTO Horia Constantinescu / Facebook

La controale comisarii ANPC au descoperit în magazinele Penny alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf si insecte, spaţii de depozitare neigienizate. Zeci de unităţi au fost închise de echipele de control.

Alte sancţiuni, aceleaşi abateri! A trecut prea mult timp de când nimeni nu a evaluat corespunzător activitatea acestui retailer. Iar el a uitat să mai fie suficient de atent cu dumneavoastră, consumatorii. Ne vom vedea curând cu conducerea celor de la Penny. Sunt convins că au scuze, justificări, explicaţii şi alte zeci de variante, altele decât acelea de a pune mâna pe mop sau de a băga mâna în buzunarul companiei pentru a înlocui echipamentele prea vechi”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Concret, echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care: comercializarea unor produse alimentare cu data-limită de consum depăşită; comercializarea unor legume şi fructe cu mucegai; comercializarea unor produse congelate cu exces de gheaţă şi modificări organoleptice sau comercializarea unor ouă sparte, în cofraj. Comisarii ANPC au mai constatat că în magazine sunt utilizate vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare și praf, iar cuptoarele de la raioanele de panificaţie-patiserie sunt murdare.

În total au fost controlate 256 de magazine, aparţinând lanţului Penny, dintre cele 306 aflate în ţara noastră. Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat 333 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3,5 milioane de lei, şi au oprit definitiv de la comercializare produsele neconforme, în valoarea de peste 100.000 de lei.

De asemenea, au fost închise temporar 29 de unităţi până la remedierea deficienţelor, iar pentru alte şase magazine, dintre care patru în Bacău, câte unul în Prahova şi Giurgiu, a fost luată decizia închiderii până la şase luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite