VIDEO O conductă de gaze a luat foc în Capitală, după ce a fost fisurată de un muncitor care lucra la linia de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine
Imagine

O conductă de gaze din staţia Romancierilor, din cartierul bucureştean Drumul Taberei, a luat foc, vineri seara, în timpul lucrărilor de la metrou. Scurgerea de gaze a fost anunţată la 112, mai multe echipe de pompieri intervenind pentru a stinge flacăra care, iniţial, a avut o înălţime de 25 de metri.

UPDATE 20:12 Reprezentanţii Distrigaz Sud nu confirmă, dar nici nu neagă acuzaţiile conform cărora au sistat alimentarea cu gaze abia la câteva ore după ce au fost notificaţi de problemă. De asemenea, ei precizează nu au au date despre prezenţa ţevii respective pe planurile tehnice pe care le-au furnizat firmei Astaldi.

UPDATE 21.10: Distrigaz Sud face următoarele precizări într-un comunicat: "Reprezentanţii companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării  lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei – Pantelimon de către firma executantă, Astaldi."

În urma sistării alimentării cu gaze în zonă, sunt afectaţi aproximativ 1.200 de clienţi casnici şi non-casnici.  Alimentarea cu gaze se va relua după remedierea defectului de către echipele de intervenţie, în cursul zilei de 15 septembrie, începând cu orele 15.00, se arată în comunicat.

UPDATE 20.40: Gabriel Sburlan, directorul de exploatare al Metrorex, a declarat pentru adevarul.ro că reprezentanţii Distrigaz Sud ştiau de faptul că o ţeavă a fost spartă din urmă cu mai multe ore. "Reprezentanţii lor au ajuns acolo de la ora 18.00, dar nu au închis gazul nici până la această oră (20.38 - n.r.), a spus el.

UPDATE 20.37: Gabriel Sburlan, directorul de exploatare al Metrorex, a declarat pentru adevarul.ro că ţeava atinsă de utilajele lucrătorilor de la Astaldi nu apărea pe planşe. "Nu este singura ţeavă Distrigaz care nu apare pe planşe, mereu fac aşa", a spus Sburlan.

UPDATE 20.31: Ramona Sărărescu, purtător de cuvânt al Distrigaz Sud, a declarat pentru adevarul.ro că "o ţeavă a companiei a fost agresată de lucrătorii de la metrou". "Noi nu avem lucrări în zonă, cei de la metrou au agăţat pur şi simplu o ţeavă de-a noastră", a spus Sărărescu.

UPDATE: Purtătorul de cuvât al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a precizat că reprezentanţii Distragaz au oprit gazul, dar incendiul este alimentat de ceea ce a rămas pe conducta fisurată. "Din ceea ce ne-au spus reprezentanţii Distrigaz nu există risc pentru populaţie şi nu se impune evacuarea populaţiei", a adăugat Vasile.

Potrivit primelor informaţii, un muncitor ar fi provocat o fisură în conducta de gaz, astfel că firma de construcţii care execută lucrări pe tronsonul Pantelimon-Drumul Taberei a apelat serviciile de intervenţie.

În timp ce zona era supravegheată, s-a aprins o flacără înaltă de zeci de metri.

Înregistrare a unui martor ocular pentru Realitatea TV

Alimentarea cu gaz în zonă a fost întreruptă, însă pe conductă a rămas gaz. Potrivit companiei Distrigaz Sud Reţele, este vorba despre o avarie cauzată de firma care execută lucrări la linia de metrou din Drumul Taberei.

O echipă de intervenţie a companiei a ajuns în zonă pentru remedierea situaţiei.

Traficul rutier a fost deviat. Poliţiştii au izolat perimetrul Romancierilor-Valea Ialomiţei. Autorităţile le recomandă şoferilor să folosească drept rută ocolitoare Bulevardul Timişoara. 

O altă înregistrare a unui martor 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite