Vasile Blaga rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, ca neîntemeiată, cererea de ridicare a controlului judiciar făcută de fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga, judecat pentru trafic de influenţă.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul-inculpat Blaga Vasile împotriva încheierii de şedinţă din data de 21.03.2017, pronunţată de judecătorul de Cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală“, se arată în decizia instanţei, potrivit News.ro.

Vasile Blaga a susţinut, în faţa magistraţilor că, după şase luni, măsura controlului judiciar nu se mai impune.

„Am cerut ridicarea măsurii controlului judiciar deoarece nu se mai impune. Am respectat exemplar rigorile unei asfel de măsuri, dar ea nu se mai impune după şase luni”, a declarat, luni, Vasile Blaga, la finalul dezbaterilor.

Întrebat dacă s-a gândit să recunoască faptele sau să facă un denunţ, Blaga a replicat: “Sunt nevinovat. Eu să fac denunţuri sau acord de recunoaştere? Ce să recunosc, dacă nu am greşit? Eu nu am greşit, sunt nevinovat. (...) Există nişte proceduri şi, ca orice cetăţean cinstit al acestei ţări, te prezinţi ori de câte ori justiţia îţi cere”, a completat Blaga.

În acest moment, dosarul de corupţie al lui Vasile Blaga este în faza de Cameră preliminară, la Tribunalul Bucureşti.

Judecat pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe Vasile Blaga în noiembrie 2016, pentru trafic de influenţă, la data faptelor fostul demnitar fiind secretar general al PDL şi senator în Parlamentul României.

„În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale”, au susţinut procurorii DNA.

Blaga ar fi primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ştefan, la acea vreme vicepreşedinte al PDL şi 200.000 de euro printr-un alt intermediar, potrivit procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite