UPDATE Victor Ponta s-a întâlnit cu Mariana Câmpeanu. Ministrul nu vrea să demisioneze. După întâlnirea cu premierul, Câmpeanu a fost la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Câmpeanu nu vrea să demisioneze de la Ministerul Muncii
Mariana Câmpeanu nu vrea să demisioneze de la Ministerul Muncii

Premierul Victor Ponta a declarat luni că s-a întâlnit cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, pentru o discuţie în urma căreia aceasta a decis însă să nu demisioneze după ce a fost acuzată că şi-ar fi pensionat preferenţial soţul pe caz de boală. Săptămâna trecută Traian Băsescu a cerut ca aceasta să fie demisă.

UPDATE După întâlnirea cu premierul, ministrul Muncii s-a prezentat luni, în jurul orei 11, la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). 

„Ulterior, doamna ministru a fost consultată pe secţia de neurologie. Aceasta a părăsit spitalul în jurul orei 12.00”, a explicat pentru adevarul.ro medicul Leonard Grecescu, purtător de cuvânt al SUUB, care nu a putut oferi detalii legate de starea ministrului. 

Premierul Victor Ponta a precizat că în această dimineaţă a avut o discuţie cu ministrul liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, despre accidentul vascular pe care aceasta l-ar fi suferit sâmbătă, el arătând că a rugat-o să stea liniştită în aceste zile.

„Îmi pare foarte rău. Mi-a spus că a avut un accident vascular sâmbătă şi chiar am rugat-o şi e foarte bine că merge, să aibă grijă, pentru că sâmbătă i s-a întâmplat acest lucru. De fapt, tema discuţiei noastre a fost tocmai acest necaz de sănătate pe care îl are şi am rugat-o să stea liniştită în aceste două zile”, a precizat Ponta.

El şi-a exprimat speranţa ca PNL să rămână la guvernare, arătând că, în această situaţie, şi Marina Câmpeanu va rămâne ministru.

„Sper ca PNL să rămână la guvernare şi atunci rămâne şi doamna Câmpeanu. Dacă PNL va decide altfel, evident că şi doamna Câmpeanu va urma decizia PNL”, a spus Ponta.

El a arătat că ministrul Mariana Câmpeanu îşi va continua activitatea şi, în funcţie de decizia PNL, de miercuri, va proceda în consecinţă.

„Nu s-a pus problema ca doamna Câmpeanu să continue într-un Guvern din care PNL îşi retrage miniştrii”, a subliniat Ponta.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, luni, că decizia anunţată de premierul Victor Ponta în privinţa ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, nu are legătură anunţul privind ieşirea de la guvernare a miniştrilor PNL.

„În PNL nu a existat nicio discuţie referitoare la posibila excludere a Marianei Câmpeanu din partid, în PNL nu există un asemenea subiect. În urma discuţiilor publice privind situaţia pensionării soţului său, preşedintele Antonescu a lăsat la alegerea doamnei Câmpeanu decizia în ceea ce priveşte mandatul de ministru al Muncii. Decizia anunţată astăzi de Victor Ponta, conform căreia Mariana Câmpeanu nu ar demisiona din funcţia de ministru nu are nicio legătură cu declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, privind ieşirea de la Guvernare a miniştrilor PNL”, a precizat Pocora.

Ponta a precizat luni, citat de Mediafax, că a discutat cu Mariana Câmpeanu luni dimineaţa. Întrebat dacă aceasta a decis să demisioneze, Ponta a răspuns că nu.

Joi, liderul PSD, Victor Ponta a afirmat că a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, după ce s-a sfătuit şi cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că i-a transmis că nu trebuie să demisioneze atât timp cât acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu nu se bazează pe nimic concret

„După ce a discutat cu Antonescu, a discutat cu mine şi, din punctul meu de vedere, atât timp cât acuzaţiile preşedintelui Băsescu nu se susţin pe nimic concret, doamna Câmpeanu trebuie să îşi continue activitatea”, a spus Ponta.

Referitor la faptul că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în cazul ministrului, Ponta a răspuns scurt : „Vedeţi ? Ce vreţi eficienţă mai mare decât asta?”.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi seară, că, în afară de preşedintele Traian Băsescu, nimeni nu i-a cerut demisia şi crede că trebuie să ia o decizie pentru ea şi familie, în condiţiile în care nu se simte vinovată, dar riscă să nu îşi mai poată face treaba din cauza stresului.

„Nu mă simt cu nimic vinovată”

Ministrul a declarat că a avut discuţii cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, dar şi cu premierul Victor Ponta, fără să i se ceară să îşi dea de demisia.

„În afară de preşedinte, nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astăzi şi am avut o discuţie cu domnul Antonescu, doamna Pocora nu a fost acolo. Au fost alte persoane de faţă, care pot să ateste acest lucru. Nu mi-a cerut demisia. Eu m-am dus şi am spus că sunt într-o situaţie foarte dificilă. Nu îmi pot permite să îmi dau demisia pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, nici profesional, nici legal, nici de altă natură. În acelaşi timp, sunt şi eu un om uzat, lucrez 12 - 14 ore pe zi, plus problemele de acasă şi nu mai pot face faţă, nu la faptul că sunt în atenţia presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra şi nu îmi mai pot face atribuţiile de serviciu. Şi, în condiţiile astea, nu ştiu dacă mai pot să rămân", a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Mariana Câmpeanu a precizat că a discutat cu Crin Antonescu în termeni de a-şi da demisia, pentru că nu mai poate face atribuţiilor din cauza stresului şi linşajului la care este supusă, sau a se lupta în continuare.

„Şi domnul preşedinte mi-a spus aşa: «Dacă sunteţi în stare să vă luptaţi, luptaţi-vă! Dacă luaţi o altă decizie, să ştiţi că eu vă susţin în orice decizie luaţi.» Aceştia au fost termenii”, a explicat demnitarul.

Întrebată dacă totuşi Antonescu nu a sfătuit-o să îşi dea demisia, Câmpeanu a precizat „M-a sfătuit, dacă mi-a zis: «Dacă nu mai puteţi să rezistaţi, demisionaţi! Eu vă susţin în orice decizie luaţi!»”.

Ea a mai spus că, după discuţia pe care a avut-o cu preşedintele PNL, a fost să discute şi cu premierul Victor Ponta, căruia i-a relatat şi despre discuţia cu Antonescu, şi i-a prezentant aceeaşi situaţie.

„Mi-a spus: «Nu este cazul să îţi dai demisia, dar până la urmă e o hotărâre personală»”, a mai spus ministrul.

Câmpeanu: Dacă îmi dau demisia toată lumea va spune că sunt vinovată

Întrebată ce a decis în privinţa demisiei, Mariana Câmpeanu a precizat că nu a decis nimic.

„Sunt în aceeaşi dilemă: dacă eu spun acum «Îmi dau demisia», toată lumea zice «E vinovată. De aia îşi dă demisia». Dar dacă eu mâine, poimâine şi luni, din cauza acestui stres, nu sunt în stare să mă concentrez şi greşesc la servici, cine răspunde? Am să-mi strâng familia, o să luăm o decizie împreună. Nu mai are nicio impăortanţă nici ce se întâmplă în media, nici ce se întâmplă în Guvern, nici ce se întâmplă în partid. De data asta cred că trebuie să iau o decizie pentru mine şi pentru familia mea. Atâta mizerie nu mi-am închipuit”, a concluzionat Câmpeanu.

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare şi diagnostice discutabile”, afirmă Centrul de Investigaţii Media.

Demnitarul afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei şi a familiei, printr-un demers „nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete”, adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Premierul Victor Ponta a afirmat că o va susţine pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât preşedintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzaţiile la adresa acesteia, precizând că îşi apără în aceste condiţii toţi miniştrii.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat că preşedintele PNL Crin Antonescu i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să analizeze posibiltatea demisiei din funcţie ca urmare a scandalului privind pensionarea soţului acesteia.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigaţii Media.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

ANI a deschis o anchetă în cazul ministrului Câmpeanu în scandalul legat de pensionarea soţului ei. Ponta o apără, Crin i-a recomandat varianta demisiei

Premierul Victor Ponta a declarat joi că nu discută despre o demitere în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, acuzată că şi-ar fi pensionat preferenţial soţul pe caz de boală, şi a explicat că-şi apără echipa de miniştri până nu se dovedesc astfel de acuzaţii. Pe de altă parte, preşedintele PNL Crin Antonescu spune că i-a sugerat să-şi dea demisia şi a rămas să discute cu premierul. ANI a început o anchetă în acest sens.

Băsescu cere demisia ministrului Muncii, care şi-a pensionat preferenţial soţul. Câmpenau susţine că este victima unui „linşaj mediatic”. Ponta o apără

Preşedintele Băsescu a cerut miercuri seara demisia Marianei Câmpeanu. Ministrul Muncii i-ar fi dat soţului său în 2005, pe când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor în baza unor acte discutabile. Câmpeanu susţine însă că este vorba despre o campanie de denigrare a sa. Premierul o susţine.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, acuzată că i-a acordat soţului cel mai grav grad de handicap şi pensie de invalid

Soţul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi obţinut în 2005, când soţia sa ocupa funcţia de director la Casa de pensii Ilfov, în aproape două săptămâni, atât pensie de invaliditate pentru gradul întâi de handicap, cât şi indemnizaţie de însoţitor, în lipsa unui certificat medical foarte clar şi deşi acesta avea domiciliul în Bucureşti, arată o anchetă realizată de Centrul de Investigaţii Media şi  B1TV

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite