UPDATE Dosar penal după ce AUR a catalogat Holocaustul drept „o temă minoră”. Parchetul General s-a autosesizat. Reacţia lui George Simion

0
0
Foto: Inquam Photos/George Călin
Foto: Inquam Photos/George Călin

Parchetul General s-a autosesizat după ce AUR a minimalizat Holocaustul, catalogând tema drept una "minoră", care nu ar trebui să fie ridicată la randul de materie. La acest moment, cercetările sunt efectuate in rem, adică faţă de fapte, nefiind pusă sub învinuire nicio persoană.

UPDATE "O fi coincidenţă că astăzi s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR după ce aseară i-am acuzat pe fraţii Muraru într-o emisiune televizată că au luat parte, în tinereţe, la activităţi legionare?!", a scris George Simion pe Facebook.

Ştire iniţială:

"La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”.", transmite Parchetul General.

Într-un comunicat de presă intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, adresat ministrului Educaţiei , Sorin Cîmpeanu, liderii AUR au afirmat, printre altele, că educaţia sexuală sau Istoria Holocaustului sunt „teme minore” pentru învăţământ.

Abordarea AUR a stârnit critici dure.

„Astăzi, un lider AUR, protejat de imunitatea parlamentară, a catalogat Holocaustul din România drept o 'simplă lecţie' sau o 'temă minoră' în sistemul educaţional. Genocidul, distrugerea unei comunităţi pe criterii etnice să fie oare un subiect minor ce poate fi expediat în cadrul unei lecţii în sistemul educaţional? (...) A nega Holocaustul, în spatele imunităţii parlamentare, nu face decât să întreţină ura antisemită, ale cărei consecinţe politice au dus la Holocaust. A nega Holocaustul este o expresie clară de a nega democraţia", a fost reacţia promptă a Institutului Elie Wiesel.

„Condamn vehement atitudinea şi afirmaţiile jignitoare ale unor lideri politici care au considerat potrivit să califice genocidul din timpul Holocaustului drept o "temă minoră" de abordat în sistemul educaţional din România”, a reacţionat ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite